Vágólapra másolva!
Nem tud kiállni a Magyar Kupa, illetve a bajnokság következő meccsére a DVSC-Valdor nőikézilabda-csapata. A debreceniek hétközben Hódmezővásárhelyen játszottak edzőmérkőzést, és valamennyi játékos gyomorrontást kapott.

A pénteki edzésre nem érkezett meg Galai, Jeddi, Szűcs, Kolsofszki, Kocsik, Böcking, Madai, Halcsik és Ovtus. Valamennyien hányással, hasmenéssel küszködtek, néhányan ráadásul be is lázasodtak. A legrosszabbul Madai, Böcking és Szűcs járt, nekik infúziót is kellett adni.

A gárda valószínűleg a szerdai hódmezővásárhelyi előkészületi meccs alkalmával szedett össze valamit, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az otthonról vitt étel, vagy a közös vacsora a ludas. Ami biztos: nem szalmonella-fertőzésről van szó, valószínűbb, hogy egy közepes, vagy enyhe lefolyású gyomorrontást kaptak a hölgyek. Valamennyiüktől vért vettek, ezt most a tisztiorvosi szolgálat vizsgálja, eredmény a jövő héten várható.

Mivel szinte az egész csapat lebetegedett, a DVSC-Valdor vezetői kérik a szövetséget, hogy halassza el a keddre kiírt Szeged elleni Magyar Kupa-mérkőzést. "Természetesen orvosi igazolást is csatolunk a kérvényünkhöz, sőt az is elképzelhető, hogy a jövő pénteki, Békéscsabával szembeni bajnoki találkozó elhalasztását is kérjük. Lehet, hogy addigra felépülnek a lányok, de ez a betegség annyira legyengítette őket, hogy már a bemelegítés végére elfáradnának, így pedig nincs értelme tétmeccset játszani" - mondta Komáromi Ákos, a kézilabda Kft. ügyvezető igazgatója.

Takács Tibor