Vágólapra másolva!
A januári világbajnoki előselejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott szoros mérkőzésen ismét legyőzte Szlovákiát, ezúttal Békéscsabán.

Nemzetek közötti barátságos férfikézilabda-mérkőzés:
Magyarország - Szlovákia 27-24 (15-13)
Békéscsaba, 600 néző
vezette: Pripas, Plesa (románok)
Magyarország: Szente - Berta 1, Mocsai 3, Buday 2, Rosta M. 3, DÉCSI 7, Pásztor 3 (2). Csere: GERHÁTH (kapus), Bendó 2, MOHÁCSI 5 (3), Iváncsik G. 1, Székely, Rosta I. Szövetségi kapitány: Skaliczki László.
Szlovákia: MELUS 1 - Kozák 4, Justus 1 (1), Pekár, Hlavtur 2, Zatko 2, Servátka 3. Csere: Stochl (kapus), SULC 7, Polakovic 4. Szövetségi kapitány: Katusák Stefan.
Kiállítások: 12, illetve 8 perc
Hétméteresek: 6/5, illetve 1/1
Az eredmény alakulása: 7. perc: 3-3, 16. p.: 9-5, 23. p.: 12-7, 26. p.: 12-11, 36. p.: 16-16, 43. p.: 21-17, 51. p.: 22-21

Décsi, majd Rosta Miklós adta meg az alaphangot, és jó húsz percig a két csapat lemásolta az egy nappal korábbi békési találkozót, legalábbis ami az eredményt illeti. Ugyanis 3-3 után 7-4-re alakult az eredmény.

Persze különbség is akadt a két mérkőzés között: az egyik, hogy a szlovákok most hatosfalat védekeztek a korábbi zavaróval szemben, no meg az, hogy a háromgólos magyar előny ezúttal nem zavarta meg őket, hamar felzárkóztak 12-11-re. Mindez köszönhető volt annak, hogy a hórihorgas kapusuk, Michal Melus fantasztikus napot fogott ki, ziccerek sokaságát hárította, de az átlövéseknél is jeleskedett. A négy zsinórban esett szlovák gól kissé megzavarta a magyarokat, mit több, a fordulás után is folytatódott a vendégek harcosabb és gólerősebb játéka, aminek következménye, hogy kiegyenlítettek északi szomszédaink. Ekkor volt a mérkőzésnek egy olyan szakasza, amikor nyolc perc alatt egyedül Iváncsik Gergő lőtt gólt, azt is büntetőből. Nem beszélve arról, hogy Székely hiába repült be jól a jobbszélről, Melus lehúzta a labdát, és a kint álló magyar kapus fölött a hálóba talált.

Ebben az időszakban egyébként Gerhart kapus tartotta a lelket a magyarokban, mígnem Buday megrázta magát, és két gólt lőtt egymás után. A dolog szépséghibája, hogy az 52. percben talált be először a szlovák kapuba. Végül is egy kissé kapkodós játékot mutatott be a magyar válogatott, olykor sokat hibáztak, de amikor kellett, mindig magára talált a csapat, így megérdemelten nyert a második találkozón is.

Skaliczki László: "Tudtuk, hogy nehezebb lesz a második napi összecsapás, annál is inkább, mert Békésen nagyon jól játszott a tartalékos csapat. Az első játékrészben a helyzetkihasználásunk gyenge volt, ettől elbizonytalanodott a csapat. Ma csak néhány játékossal voltam elégedett, de a két meccs alapján pozitívumokat lehet felfedezni."

Katusák Stefan: "A magyar csapat ezúttal is jól játszott, de most mi is jobb teljesítményre voltunk képesek, így nagy küzdelemre késztettük a hazaiakat. A fiúk teljes szívvel küzdöttek, Melus kapus pedig szenzációsan védett."

Korábban:

Legyőzték Szlovákiát a férfi kézisek

Jávor Péter