Vágólapra másolva!
Oroszország férfikézilabda-együttese háromgólos győzelmet aratott a világbajnoki címvédő francia válogatott ellen, így megszerezte a svédországi Eb ötödik helyét, s egyben kvalifikálta magát a két év múlva esedékes kontinensviadalra. Az ötödik helyéért lejátszott összecsapáson Oroszország 14-11-es félidőt követően 31-28-ra legyőzte Franciaországot - s hogy mennyit változott a világ: kilenc éve, ugyancsak a Globe arénában még világbajnoki finálét játszott e két együttes.

A mérkőzést a franciák kezdték álmosabban, hat perc után már 4-1-re vezetett Makszimov együttese és a különbséget meg is tartotta a félidőig. A második játékrész elején egyszer még feltámadt a francia gárda, át is vette a vezetést 17-16-ra, de az olimpiai bajnok megfordította az állást. A csapat és a mezőny legjobbja Denisz Krivoslikov volt, aki tízszer is megzörgette az ellenfél hálóját.

"Nagy kár, hogy az olimpiai és a világbajnok nem jutott be a döntőbe" - értékelt a találkozót követően Makszimov. "Nekünk nagyon sok fiatal játékosunk van, ez a jövő csapata. Azt semmiképpen sem gondolom, hogy az éremhiány miatt veszít népszerűségéből az orosz kézilabda. Az élet megy tovább."

Az új francia válogatott trénere, Onesta gratulált az ellenfél győzelméhez: "Úgy gondolom, a két csapat többet érdemelt volna, mint az ötödik helyet eldöntő mérkőzést. Az Európa-bajnokság fontos volt nekünk, főleg a fiatal játékosok számára."

A helyosztók eredményei:
az ötödik helyért:
Oroszország - Franciaország 31-28 (14-11)

a hetedik helyért:
Spanyolország - Csehország 36-29 (17-14)

a kilencedik helyért:
Portugália - Jugoszlávia 31-25 (15-12)

a tizenegyedik helyért:
Ukrajna - Szlovénia 34-29 (20-14)

Az Izland-Dánia bronzmérkőzést, és a svéd-német Eb-döntőt vasárnap este játsszák.

Ajánlat:

Svéd-német döntő a kézilabda-Eb-n

Pincési László