Vágólapra másolva!
Újabb fordulóval folytatódik a nőikézilabda Bajnokok Ligája, ahol a bajnok Dunaferr Jugoszláviában, a Buducsnoszt Podgorica otthonában lép pályára, míg a Herz-FTC hazai környezetben fogadja a dán Viborg együttesét.

Viszonylag nehéz helyzetben van a Dunaferr nőikézilabda-együttese, amely hiába nyert az első fordulóban idegenben a dán Gudme otthonában, a legutóbbi, hazai pályán elszenvedett vereség miatt különös jelentőséggel bír a szombati, Podgorica elleni összecsapás.

Kiss Szilárd együttese ugyan Dunaújvárosban 28-22-re verte a Buducsnoszt Podgoricát, a jugoszláviai visszavágó nem ígérkezik könnyed sétagaloppnak. A válogatottal egyenértékű, hazájában évek óta legyőzhetetlen Podgorica eddig mindkét hazai meccsét nyerte, a Valenciát hat, a Gudmét kilenc góllal múlta felül. A szombati találkozó 18 órakor kezdődik, a játékvezető a szlovák Rancik, Beno kettős lesz.

A B csoport állása:
1. Dunaferr és Podgorica 4-4 pont
3. Milar L'Eliana Valencia és GOG Gudme 2-2 pont

Ami a Dunaferrnek kis, az a Herz-FTC-nek nagy kényszer. A Fradi ugyanis a dán Viborgot fogadja, és ha nem nyer, akkor még a továbbjutás is veszélybe kerülhet. Németh András tanítványai 34-30-ra kaptak ki Dániában, így az ideális vasárnapi eredmény egy öt vagy annál nagyobb különbségű siker lenne. Ám a Fradit sújtják a sérülések: a hétközi, Spartacus elleni összecsapáson megsérült Kirsner Erika és Pádár Ildikó is, míg Sugár sincsen igazi csúcsformában. Ennek ellenére, vasárnap délután 2 órakor elvárható a győzelem, már csak azért is, mert a Viborg sem szerepel észveszejtő formában a hazai bajnokságban. A találkozót a Liachovicius, Paskevicius litván kettős vezeti.

A C csoport állása:
1. Ferrobus Mislata 5 pont
2. Herz-FTC 3 pont
3. Viborg és Hypo Niederösterreich 2-2 pont.