Vágólapra másolva!
Változatos mérkőzésen, a hét rangadójának nevezett találkozón a Herz-FTC nőikézilabda-együttese 30-25-re legyőzte a bajnoki címvédő Dunaferr együttesét, és ezzel megtartotta  a bajnokság második pozícióját.

Nőikézilabda-NB I:
Herz-FTC - Dunaferr SE 30-25 (18-12)
Kőbányai út, 1000 néző,
vezette: Klucsó, Lekrinszky
gól: Farkas 7/2, Mravikova 6, Siti 6, Kirsner 5, Pádár I. 2, Lőwy 2, Kovács 1, Benyáts 1, ill. Ferling 6/2, Szrnka 5/1, Nagy 3, Gáspár 2, Sávolt 2, Gráner 2, Pálffy, Bohus, Szologub, Pigniczki, Bulath
hétméteres: 3/2, illetve 4/3
kiállítás: 4 perc, illetve 6 perc

A hét egyik kézilabda-rangadóját a Kőbányai úton játszották, ahol a női bajnokság két listavezetője, a Dunaferr és Herz-FTC csapott össze. A mérkőzés tétje a hazai zöld-fehérek számára volt nagyobb, hiszen egy esetleges Dunaferr-sikerrel leszakadhattak volna a bajnokcsapat mögött. (Másrészt a pénteki Cornexi-Győr mérkőzés is okozhatott volna meglepetést a Fradinak.)

A találkozót nem BL-formában kezdte a Ferencváros, a zöld-fehérek tíz percig csak futottak az eredmény után. A vendég Dunaferr sem játszott világszínvonalon, ám az egyszerű, sablonos játékból Szrnka Hortenzia négy gyönyörű átlövés gólt szerzett, s úgy tűnt, nem is lesz ellenszer a junior vb-ezüstérmes ellen.

A 12. percben Farkas Ágnes révén először vezetett a Fradi (6-5), majd Kovács szemfüles gólja kétgólos előnyt eredményezett. Ekkor még megrázta magát a vendégcsapat, Szrnka, Szologub és Ferling is eredményes volt, ám akkor - 8-7-es állásnál - volt utoljára a Dunaújvárosnál az előny.

Mintha átok ült volna Pigniczkiéken (vagy a Herz-FTC váltott ritmust), a hazai csapat 10-2-es szériát produkálva 17-10-re meglépett. Főleg Kirsner játszott szenzációsan, öt ziccerből öt gólt szerzett. A nézőtéren felcsendült a gúnyos "Valencia, Valencia" kórus, amely emlékeztette a dunaújvárosiakat a Bajnokok Ligájában elszenvedett spanyolországi vereségre. A félidő 18-12-es hazai vezetéssel zárult.

A második játékrészt már Pálinger Katalin nélkül kezdte a Dunaferr. A válogatott kapus még az első félidőben "nézett bele" Benyáts bombájába, és bár a félidő utolsó perceit még végigvédte, a második 30 percre kisebb agyrázkódása miatt Juhász Edina kapott lehetőséget.

A második játékrészben az első tapsot a zöldek tartalékkapusa, Miklosova aratta, aki első védésénél mindjárt kivédte Ferling büntetőjét. A 40. percben már nyolc gól volt a különbség (23-15), ekkor kisebb "pánik" lett úrrá a gárdán, ezt Gáspár, Pigniczki, Gráner és Sávolt hátrányfaragásra használta ki (23-19). Ezek percek a teljes fejetlenség jegyében teltek, a Fradi képtelen volt normális ütemben visszarendeződni, a vendégek kényük-kedvük szerint kerültek ziccerbe. Igaz, a történethez hozzátartozik, hogy Juhász remekül védett.

25-23-nál Németh András időt kért, és tanácsait Siti góllal realizálta (26-23). A játék képe azonban nem változott, a Fradi rengeteg labdát eladott, a Dunaferr kapaszkodott. Amikor már nagyon súlyos lett volna a szituáció, akkor Siti sorozatban lőtte a gólokat, megpecsételve ezzel a Dunaferr sorsát. A találkozót a Herz-FTC 30-25-re nyerte és ezzel megtartotta a bajnokságban a második helyét.

Németh András, a Herz-FTC trénere: "Nagyon dekoncentráltan játszottunk a második félidőben, amely nagy csalódást okozott. Sokkal biztosabban kellett volna nyernünk!"

Kiss Szilárd, a Dunaferr edzője: "Elégedetlen vagyok, mert sokkal szorosabb mérkőzés is lehetett volna. Sajnos a vége előtt két tiszta ziccert hibáztunk, ha ezeket belőjük, akkor más lehetett volna az eredmény."

Pincési László

Korábban: