Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabdázás korábbi kiáramlását komoly hazatérési hullám követi. Információink szerint jövőre nagyon erős csapattal vág neki majd a szezonnak a Cornexi együttese, amely szóban már megegyezett Farkas Andreával, a francia Metz kapusával. Hazafelé tart Borók Rita is, akiért három élcsapat verseng.

Korábban beszámoltunk arról, hogy jövőre bombaerős csapatot terveznek Székesfehérvárott a Cornexi kézilabda-szakosztályának vezetői. Az [origo] megbízható forrásból úgy értesült, hogy a kiszemelt Siti Beáta (Ikast) és Deli Rita (Hypo) mellett a klub már megegyezett Farkas Andreával, a francia bajnokságban toronymagasan vezető ASPTT Metz együttesének válogatott kapusával. Farkas az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kapott az együttes angolai kapusával, Justina Lopes-Pracával szemben és örömmel vette a fehérváriak ajánlatát.

A sportnapilapban megjelent hírek szerint nagy gondok vannak a Vasas nőikézilabda-csapatánál is, amelynek játékosai állítólag két hónapja nem kaptak fizetést, s a klub közel hétmillióval tartozik a csapatnak. Mindez azért érdekes, mert ősszel még nagy terveket szőttek Angyalföldön, megszerezték a Győr válogatott átlövőjét, Prok Beatrixot, Olaszországból hazatért Pásztor Zsófia - ráadásul komoly ígéretekkel is bírt az együttes. Novemberben gyakorlatilag már csak az aláírás hiányzott egy igazi világklasszis, a jugoszláv Radnicski Jugopetrol Beograd játékosedzője, Szvetlana Kitics szerződéséről, s a klub vezetősége komoly tárgyalásban állt Borók Ritával, a dán Viborg átlövőjével is.

A zuhanyhíradó szerint Borók iránt érdeklődik a Ferencváros és a Dunaferr is, ám elég nagy a valószínűsége annak, hogy a balkezes játékos hazatér Debrecenbe. Márpedig ha ez igaz, akkor a Fradi által ugyancsak csábítgatott, ám egyelőre maradó irányítóval, Kocsik Viktóriával, illetve a szerződését 2005-ig meghosszabbító Szűcs Gabriellával komoly csapat körvonalazódik a hajdúsági fővárosban.

Pincési László

Korábban: