Vágólapra másolva!
Kétgólos előnyt szerzett hazai pályán a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapata a német Magdeburg ellen a Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén. A Veszprém helyenként látványosan játszott, de amikor a Magdeburg védekezése jól működött, akkor nem igazán tudott veszélyt jelenteni a vendégek kapujára.

Bajnokok Ligája, döntő első mérkőzés:
Fotex KCV - SC Magdeburg 23-21 (9-8)
Veszprém, 3000 néző
vezette: Hansson, Olsson (svédek).
Veszprém: Sterbik - Dzomba 1, SARACEVIC 7 (3), CSOKNYAI 1, Jovic 2, PEREZ 5, Pásztor 2. Csere: Fazekas (kapus), Gál, TÓTH, Diaz 1, Zsigmond 1, IVÁNCSIK 3. Edző: Zdravko Zovko.
Magdeburg: Gaudin - Abati, STEFANSSON 9 (6), KERVADEC 1, Stieber, PERUNINCIC 8, Kretzschmar 2. Csere: AGERSCHOU (kapus), Kulesov, Mauer 1, Wiegert. Edző: Alfred Gislason.
kiállítás: 6, ill. 6 perc.
hétméteres: 5/3, ill. 7/6.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-0, 7.: 2-2, 16.: 8-4, 33.: 11-8, 43.: 15-14, 47.: 18-15, 55.: 21-17.

Jól kezdtek a hazaiak, Saracevic két büntetőjével megugrottak, ám Perunicic hamar egyenlített. Pásztor révén megint kettővel a Fotex vezetett, ebben az időszakban egyértelműen a veszprémiek akarata érvényesült. Gislason mester cserékkel próbálta felrázni csapatát, de Dzomba első találatával négyre nőtt az előny. Újra cseréihez nyúlt a vendégek edzője, a kapuba beálló Agerschou vezérletével a szünetig egy gólra jött fel a német csapat.

Fordulás után megint a Fotex percei jöttek, ám három találatnál nem sikerült nagyobb előnyt kiharcolni. Zovko mester nyitott védekezésre váltott, így ismét a hazaiak kerültek fölénybe. Iváncsik találatával négy egység volt a veszprémiek előnye öt perccel a vége előtt, ám a hajrában pontatlan bakonyiakkal szemben felzárkóztak a magdeburgiak.

Zdravko Zovko (a Fotex edzője): "Nehéz meccs volt, végig görcsösen játszottunk. Nagy taktikai csata folyt a pályán, mindkét csapatnak voltak remek periódusai. Sikerült többször is négy góllal elhúznunk, de ekkor a Magdeburg mindig keményebb védekezésre váltott, és nem tudtuk növelni a különbséget. Igaz, hogy nem arattunk nagy gólarányú sikert, de nyertünk. Ez adhat alapot a visszavágóra, rengeteg tartalék van a csapatomban."

Balázs Hajnalka