Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokság rájátszásának csütörtöki összecsapásán a DVSC végig vezetve, 25-20-ra verte a Hódmezővásárhelyt.

Nőikézilabda-bajnokság, rájátszás az 1-6. helyért:
DVSC-Valdor - Hódmezővásárhely 25-20 (13-8)
Debrecen, 600 néző
vezette: Nagy F., Túróczy.
Debrecen: SZAMOZVANOVA - Szabó V. 2, Galai 3, KOCSIK 11/6, Nyilas 2, Szűcs 3, Buglyó 3. Csere: Böcking (kapus), Jeddi, Gaál, Ovtus, Madai 1. Edző: Váczi Sándor.
Hódmezővásárhely: Szabó K. - Szabó M., Kósa, Nikolics 5/4, Asztalos 2, Huba 3, Baunok 3. Csere: VÖRÖS (kapus) - Barna 5, Kocsis 2, Szőke. Edző: Farkas József.
kiállítás: 6, illetve 12 perc.
hétméteres: 9/6, illetve 4/4.
Az eredmény alakulása: 8. perc: 3-0; 21. perc: 9-4; 33. perc: 13-11; 43. perc: 17-16; 50. perc: 20-19; 54. perc: 24-19.

Az ötödik hely megszerzése szempontjából fontos mérkőzésen a hazaiak végig vezettek. A vendégek a találkozó kilencedik percében szerezték első góljukat, ám a folytatásban sem jeleskedtek a gólgyártásban, így a Loki megnyugtató előnnyel várhatta a második játékrészt.

Szünet után nagyot változott a helyzet, a hódmezővásárhelyiek zsinórban háromszor vették be a piros-fehérek kapuját, szorossá téve ezzel az eredményt. A debreceniek egészen az ötvenegyedik percig képtelenek voltak nagyobb előnyt szerezni, ellenfelük viszont hiába zárkózott fel többször is egy találatra, egyenlíteni egyszer sem tudott. Az utolsó tíz percben aztán helyreállt a rend, a DVSC-Valdor végül maggyőző fölénnyel gyűjtötte be a bajnoki pontokat, ami egyben azt is jelenti, hogy Váczi Sándor csapata legrosszabb esetben is az ötödik helyen végez.

Váczi Sándor (Debrecen): "Nem tudtunk végig koncentrálni, sok volt a játékunkban az üres járat, ezért nyertünk nehezen."

Farkas József (Hódmezővásárhely): "A második félidőben jobban védekeztünk és kapusunk is jó teljesítményt nyújtott. A végén sok ziccert elhibáztunk, ennek pedig csakis vereség lehetett a vége."