Vágólapra másolva!
Történetének legnagyobb sikerére, EHF-kupagyőzelemre készül a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata. A Rába-parti zöld-fehérek egyszer, 1999-ben már elbuktak a siker küszöbén, s ezúttal kísértetiesen hasonló körülmények között javíthatnak a pszichés felkészülésre nagy súlyt fektető Görbiczék.

Három évvel ezelőtt egy jóval rutinosabb győri társulat menetelt az EHF-kupa döntőjéig, ahol azonban a Viborg nagynevű csapata minimális különbséggel - idegenben lőtt több góllal - elorozta a magyarok orra elől a trófeát. A fináléban ezúttal is dán ellenfél vár az ETO-ra, a világklasszisok sorát felvonultató Ikast-Bording.

Az első pillantásra kedvezőtlen sorsolást - a magyar csapat itthon kezdi a párharcot vasárnap délután - a győri vezetők igyekeztek javukra fordítani, mondván: nem baj, hogy a lányok saját pályán találkoznak először a klasszisokkal, mert ha itthon jól megy a játék, és bemennek a lövések, akkor elhiszik, hogy idegenben is ugyanolyan kapura kell játszani, és meglehet a hőn áhított siker.

A győri szakembereknek több videót is sikerült beszerezniük a dánokról, így már közelebbi benyomásai is vannak a nagy nevekről Kindl Gabiéknak. "Egy nagyon erős csapatot láthattunk a felvételeken, de együttesünk annyira elszánt, hogy foggal-körömmel harcolunk majd a győzelemért. Az ETO nagyon fiatal, harapós játékosokból áll, a feltörekvő generáció nagyon meg akarja mutatni tehetségét. Ezeknek a lányoknak szinte még semmilyen komoly felnőtt eredménye nincs, a rutin tehát nem mellettünk szól, de a Győr egysége és fantasztikus közönségünk ereje elég kell hogy legyen" - mondta a válogatott átlövő.

A találkozó utáni napon tizenkilencedik születésnapját ünneplő Görbicz Anita nagyon várja már mindkét nevezetes eseményt: "Annyira szeretném, hogy egy sikerrel megvívott első mérkőzés után kétszeresen ünnepelhessek. Az idény elején a fiatalokból álló csapatunk minden tagja hatalmas elszántsággal vetette magát a bajnoki és a nemzetközi küzdelembe, de azt magam sem gondoltam, hogy eljuthatunk az EHF-kupa döntőjéig. A videofelvételeket látva, azt kell mondanom: sajnos borzasztóan erős együttes az Ikast, de semmi sem lehetetlen. Még egy hat-hétgólos győzelem sem. Sokat beszélgetünk a lányokkal, és igyekszünk előnyként gondolni a hazai pályán zajló első mérkőzésre. Talán jobb is, hogy itthon kezdünk, mert így nem járhatunk úgy, mint a sorozat első körében a Cornexi, akik az első találkozó nagyon megijedtek a nevektől, és Ikastban beleszaladtak egy súlyos vereségbe" - kommentálta a pszichés felkészülést az ETO fiatal vezéregyénisége.

Pircs Anikó