Vágólapra másolva!
A Ferencváros nőikézilabda-csapatának 31, a Győrnek viszont csak 3 évet kellett arra várnia, hogy javíthasson a Bajnokok Ligája-, illetve az EHF-kupa döntőjében. A fővárosi együttes - amely ezúttal a macedón Kometal Skopje ellen játszik - 1971-ben a szovjet-ukrán Szpartak Kijevvel, a dán Ikast Bordingot fogadó ETO pedig 1999-ben az ugyancsak dán Viborggal szemben maradt alul.

Görbicz: "Borzasztóan jó csapat az Ikast"

Az FTC és a Győr nőikézilabda-csapata is abban bízik, hogy saját, fanatikus közönsége előtt jelentős előnyt tud szerezni a kupavisszavágóra. Németh András, a ferencvárosiak edzője nem számíthat a jobbszélső Tóth Enikőre, viszont sikerült végre két videofelvételt szerezni a leendő riválisról. A Skopje számára a végső siker nagy elégtétel lenne, hiszen a tavalyi kiírásban azért nem szerepelhetett, mert a 2000-es, vesztes BL-fináléban a macedónok csarnokában megverték Gunnar Prokopot, az osztrák Hypo Niederösterreich elnökét. A szombaton fél háromkor kezdődő összecsapásra már minden jegy elfogyott, a találkozót a lengyel Baum, Goralczyk játékvezető kettős vezeti.

Győrött nagy várakozással tekintenek az EHF-kupa döntője elé, amelyben a hazai együttes a kiváló erőkből álló dán Ikast Bording ellen mérkőzik. A dánok szenzációs sorozatot tudhatnak maguk mögött az idei kupaküzdelemben. Első körben a székesfehérvári Cornexit 43-20-ra verték otthon, így belefért, hogy Magyarországon 29-26-os vereséget szenvedjenek. A török Anadolu University sem jelentett gondot (37-24, 34-23), majd a horvát Podravka Koprivnica következett (32-22, 28-26). Az elődöntőben a német Lützellinden otthon 31-28-ra győzött, de a háromgólos előny elfogyott Dániában, ahol az Ikast 28-22-re nyert.

A hírek szerint a dánoknál a norvég világklasszis Kjersti Grini sérüléssel bajlódik, tény, hogy a két héttel korábban lejátszott hazai kupadöntőn nem játszott. Az Ikast ki is kapott 26-19-re a Viborgtól. Persze ettől még akadnak klasszisok, elég csak a német Grit Jurackra, vagy a dán válogatottból jól ismert Kristina Andersenre, Tonje Kjersgaardra vagy Line Daugaardra gondolni. És akkor még nem szóltunk Siti Beátáról, aki utolsó mérkőzéseit játssza a dán bajnokcsapatban.

Szinte napra pontosan három éve a Győr már eljutott a fináléig, és akkor, május 9-én a sérült Pigniczkit és Nagy Anikót nélkülözve 24-21-re le is győzte a Viborgot. A visszavágón azonban a dánok 28-21-re nyertek. "Szép volt az az ezüstérem, néhány év távlatából pedig különösen az. Ismerem, milyen érzés elbukni egy finálét, most szeretném azt is megérezni, milyen az, amikor ugyanitt győz valaki" - nyilatkozta a Kisalföldnek Kindl Gabriella, aki már három éve is játszott a fináléban. A győrieknél egyedül a kézsérüléssel bajlódó Petróczi Viktória hiányzik majd. A találkozó vasárnap fél hatkor kezdődik, a találkozót a spanyol Fernandez Pineiro, Permuy Villanueva kettős vezeti.

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a női kézilabda BL-t?