Vágólapra másolva!
Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén, miután Németh András tanítványai hazai pályán 27-25-re legyőzték a macedón Kometal Skopjét. A visszavágót a jövő vasárnap Skopjéban rendezik.

Női BL-döntő, első mérkőzés:
Ferencváros - Kometal Skopje (macedón) 27-25 (14-13)
Népliget, 3000 néző
vezette: Baum, Goralczyk (lengyelek)
gól: Farkas 9/4, Kirsner, Mravikova 4-4, Lőwy, Tóth T., Pádár I., Siti 2-2, Benyáts, Kovács 1-1, illetve Bujanova 10/3, Ferzalijeva, Malakova 4-4, Kastratovic 3, Platon 2, Kalinyicsenko,
Andriucsenko 1-1
hétméteresek: 5/4, illetve 6/3
kiállítások: 8, illetve 12 perc

Az FTC ezt megelőzően egyszer volt BEK-finalista: 1971-ben a szovjet-ukrán Szpartak Kijev egymeccses döntőben győzött ellene.

Jól kezdtek a vendégek, és a két szélsőjük - Malakova, valamint Ferzalijeva - révén 3-1-re elhúztak. Kemény védekezés jellemezte a csapatok játékát, emellett a kapusok is remekeltek. A Ferencváros Kirsner és Farkas jóvoltából egyenlített, majd negyedóra után fordított.

Továbbra is óriási küzdelem zajlott a pályán, de egyik fél sem tudott két gólnál nagyobb előnyre szert tenni. A Skopje a hajrában még kettős emberhátrányban is betalált, ezért csak minimális különbségű hátránnyal vonult pihenőre.

A második félidő elején alig esett találat, mert minden ziccer kimaradt. Ezt követően megnyugodott a hazai együttes, és 17-15 lett az eredmény. Időkérés után azonban sokkal szervezettebben védekezett a Kometal, ezért az FTC nyolc percen át nem dobott gólt.

Sugár kapus a folytatásban erőt adott a többieknek, így 20-20-ról 24-20-ra elhúzott a Ferencváros. A lengyel bírópáros később több ítéletével sújtotta a magyar csapatot, és a létszámfölényben a Skopje megint felzárkózott (24-22).

A hajrában sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, és a végére megmaradt a kétgólos különbség.

Szinte végig kiegyenlített csata zajlott, a Ferencváros nem mindennapi izgalmakra számíthat a jövő vasárnapi (19 ó) visszavágón.

Németh András, az FTC vezetőedzője: "A Skopje azt játszotta, amire számítottunk: kemény védekezés, sokpasszos, hosszú ideig tartó támadások. A bírókra viszont nem gondoltunk. Igaz, mindkét oldal kárára tévedtek, de szerintem minket többször sújtottak az ítéleteikkel. A mérkőzés bebizonyította, hogy közel azonos játékerőt képvisel a két csapat. Szinte nem lehetett elhúzni az ellenféltől. Egyszer, a második félidő közepén volt rá lehetőségünk, de néhány kiállítás miatt elúszott az előny. Biztos, hogy a visszavágón hatalmas csatában dől el, kié lesz a végső győzelem."

Korábban:

Kupadöntő előtt a Fradi és Győr

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?