Vágólapra másolva!
Fennállása első Bajnokok Ligája-, illetve EHF Kupa-győzelmére készül a Ferencváros és a Győr nőikézilabda-csapata. A két magyar érdekelt egyaránt idegenben biztosíthatja be végső sikerét. A fővárosiak vasárnap Szkopjéban, a győriek pedig hétfőn Herningben próbálják megőrizni itthon megszerzett két-, illetve ötgólos előnyüket.

Tv-műsor
Május 19., vasárnap
BL-döntő, visszavágó

Kometal Szkopje - Herz-FTC
19 óra (m1)

Május 20., hétfő
EHF-kupa. döntő, visszavágó
Ikast - Győri Graboplast ETO
20 óra (Sport1)

Hogy a Szkopje nem veszi félvállról a mérkőzést, arra példa a csapat játékosának, Gordana Nacsevának a nyilatkozata: "Az a csapat, amely Podgoricában hétezer néző előtt tudta kiharcolni a továbbjutást, feltétlenül tiszteletet érdemel. Nagy motivációval játszunk majd, hiszen ki tudja, pályafutásunk során játszunk-e még BL-finálét" - mondta s kézilabdázó a Dnevnik című lapban.

A Ferencváros azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, 80 ezer eurót kap az európai szövetségtől, így a női kézilabdacsapat nullszaldóval zárhatja a 2001-2002-es sorozatot. Az együttes menedzsere, Kökény Beatrix elmondta, közel egymillió forintot takarítanak meg azzal, hogy a vasárnap reggel kilenc órakor különgéppel indulnak útnak és a lefújás után jönnek is haza. A csapattal tart mintegy másfélszáz szurkoló is. A nagy érdeklődéssel várt mérkőzést nem az m2, hanem élőben, fő műsoridőben az m1 közvetíti. A találkozót a cseh Kohout, Dolejs játékvezető-kettős vezeti.

Mintegy hétszáz jegy vár még gazdára az Ikast-Győr EHF-kupa döntő dániai visszavágójának helyszínén. A dán csapat a szokásoknak megfelelően nem hazai pályán, hanem a herningi csarnokban fogadja a Győr együttesét. A hivatalos információ szerint csütörtök estig a 4050 tikettből csupán 3310 darab fogyott el, a maradékhoz még hozzá lehet jutni 125 dán koronás áron. A csapat nem marad szurkolók nélkül, hiszen a lelkes B-közép több prominens képviselője is nekivág az útnak.

A Győr három éve már játszott EHF Kupa-finálét, akkor a Viborg jobbnak bizonyult nála. Most is egy dán klub, a Siti Beátával felálló Ikast Bording a rivális. 1999-ben a hazaiak 24-21-re nyerték az első összecsapást, most viszont kedvezőbb helyzetből, ötgólos előnnyel (30-25) várják a pünkösdhétfői folytatást. A dán lapok az első találkozó előtt 50-50 százaékra adták a két együttes esélyét, ez az egy héttel korábbi, meggyőző, ötgólos győri siker után átértékelődött, s már a klub hivatalos honlapján is csupán negyven százalékot adnak a kedvenceknek. Az ETO-ban Jókai szereplése kérdéses bokasérülés miatt, a többiek egészségesek. A találkozót hétfőn 20 órától élőben sugározza a Sport1, a mérkőzést a német Ehrmann, Künzig a női bírópáros vezeti.

Súlyos büntetés a KEK-döntős verekedésért

Összesen 37 ezer eurós bírság kiszabásáról és eltiltásokról döntött az Európai Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága a Ciudad Real - Flensburg-Handewitt férfi KEK-döntő első mérkőzésén történt verekedés ügyében. A spanyol csapatból Rolando Urios 11 hónapon keresztül nem léphet pályára nemzetközi klubtalálkozón, s emellett 6000 eurót köteles befizetni az EHF számlájára. Társa, Szergej Pogorelov megúszta 2800 eurós büntetéssel. A Ciudad Real vezetőedzője, Veselin Vujovic 2004 nyaráig nem ülhet le a kispadra nemzetközi mérkőzésen, az utolsó fél esztendő végrehajtását két évre felfüggesztették, de ezen felül még 9500 eurós büntetést is kapott. A spanyol együttest további 5400 eurós bírsággal sújtották.

A Flensburgtól Christian Berge kilenc hónapig nem léphet pályára EHF-rendezvényen, de a büntetést egy évre felfüggesztették, viszont 2200 eurót be kell fizetnie. Klubtársa, Lars Krogh Jeppesen 7500, a német gárda pedig 3600 eurós bírságot kapott. A döntő első, spanyolországi mérkőzését 31-22-re a hazaiak nyerték, a visszavágó 32-27-es Flensburg-sikert hozott, így a Ciudad Real 58-54-es összesítéssel bizonyult jobbnak

Borók mégis tárgyal a Lokival

A Hajdú-bihari Napló információja szerint a Debrecen női kézilabdacsapata jövőre is soraiban tudhatja Rácz Emesét, az együttes fiatal irányítóját. Szűcs Gabriella már hónapokkal ezelőtt elkötelezte magát, míg Kocsik Viktória sorsa bizonytalan, őt több élvonalbeli csapat, információink szerint a Herz-FTC is csábítja. Halcsik Ildikó anyai örömök elé néz, így ő jövőre már nem játszik az együttesben. Lehet, hogy megoldódik a Borók-ügy, a lap úgy tudja, a két fél már megkezdte a tárgyalásokat. Ez azért is égetően szükséges, mert állítólag a csapat egy-két kulcsjátékosa is Borók leigazolásától tette függővé, hogy marad-e Debrecenben.

Ajánlat:

Korábban: