Társoldalunk:

Kézilabda-rangadó Fehérvárott

A nőikézilabda-bajnokság harmadik fordulójának slágermérkőzését Székesfehérvárott vívják, ahol a megerősödött Cornexi a bajnoki címvédő Herz-FTC-t fogadja. A másik rangadón a szintén százszázalékos Győri Graboplast ETO a meglepetésre kiválóan szereplő Esztergommal meccsel.

Gyarapodott a kézis család
Fiút szült Kántor Anikó, a Vasas és a Ferencváros egykori válogatott kézilabdázója. László 49 cm-rel és 2700 grammal látta meg a napvilágot.
A második forduló után tabellát vizsgálva megállapítható, hogy a bajnokság első négy helyezettje játszik egymással a következő körben, azaz minden szempontból rangadókat láthatnak a nézők. Ez a kitétel még akkor is igaz lehet, ha a Győr azt az Esztergomot fogadja, amely tavaly éppen csak bennmaradt a legjobbak között. Nem véletlenül nyilatkozta Laurencz László vezetőedző azt, hogy a csapat már az első két forduló után ott tart, mint tavaly az egész alapszakaszban, hiszen a Hódmezővásárhely és a Debrecen elleni sikerrel négy pontot szerzett az együttes. Győrött azonban mind a szurkolók, mind a vezetők bíznak a sikerben, hiszen hazai környezetben kevés csapat tudta legyőzni a kedvenceket.

A másik rangadón a Cornexi-Alcoa együttese a bajnok Herz-FTC-t fogadja. A hazaiak megerősödve vágtak neki a bajnokságnak, ráadásul az együtteshez két olyan kézilabdázó is szerződött Farkas Andrea és Deli Rita személyében, aki korábban játszott a fővárosi zöld-fehéreknél. Deli ugyan kisebb sérüléssel bajlódik de már meghatározó tagja lehet a Cornexinek, Virincsikre azonban még nem számíthat Zsiga Gyula vezetőedző. A Ferencvárosban egyedül a szlovák beállós, Uhrakova hiányzik.

Az utóbbi években mindössze kétszer fordult elő, hogy a fehérváriak kerültek ki győztesen a párharcból. Az 1999-2000-es bajnokságban 23-22-re győzött a Cornexi, s ez élénken élhet a fradisták emlékében, hiszen azon a találkozón sérült meg súlyosan Lőwy Dóra. A másik győzelem a tavalyi alapszakaszban esett, akkor a hazaiak 30-28-ra nyertek.

A 3. forduló párosítása:
Győri Graboplast ETO - Esztergom 18.00
DVSC-Valdor - Kőbányai Spartacus 17.00
Hódmezővásárhely - Vác 18.00
Cornexi-Alcoa - Herz-FTC 18.00
PEAC-Pikker - Vasas 17.00

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK