Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros meglepően simán kikapott a Győr otthonában a nőikézilabda-NB I. szombati rangadóján.

Győri Graboplast-ETO - Herz-FTC 35-25 (19-9)
Győr, 2500 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszky
Győr: SIRINA - LOVÁSZ 9, Jókai, NITESCU 3, KINDL 4/1, GÖRBICZ 7/1, Vérten 1. Csere: PETRÓCZI (kapus), MEHLMANN 6/2, Dokic 3.
Edző: Vura József
FTC: Sugár - Mraviková 2, Benyáts 2, SITI E. 8/1, Pádár I., Farkas 4/2, Kirsner 3. Csere: Miklósová (kapus), Pádár M., Lőwy 3, Tóth 1, Kovács 1, Brigovácz 1. Edző: Németh András

Védekezésben és támadásban is remekül kezdtek a hazaiak, szebbnél szebb akcióik révén a 13. percre 7-3-ra elhúztak, pedig közben Németh András időt is kért. Később öt gólra nőtt a hazaiak előnye, ezt még 9-6-nál csökkentették a fővárosiak, amikor a győriek edzője, Vura József is időt kért. Tanácsaival megnyugtatta a csapatát, mert a különbség állandósult, majd a győri csapat a félidő előtt újra felpörgette a tempót, és szinte minden próbálkozásból betalált.

A fővárosiak szokatlanul sok technikai hibát követtek el, ráadásul a védőfaluk is nehézkesen mozgott, ennek eredményeként a rivális tízgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Nőikézi-BL: hétgólos Dunaferr-vereség/sport/csapat/kezilabda/20021005noikezibl.htmlFarkas Ágnes: Soha sem akartam más lenni/sport/csapat/kezilabda/20021004farkas.html

A második félidő nem hozott magas színvonalú csatát, a Ferencváros erejéből már arra sem tellett, hogy elkerülje a kétszámjegyű vereséget. Először Siti, majd Lovász dobott két-két gyors gólt, aztán beállt a 8-11 gólos különbség, a győriek a hajrában még több fiatalt küldtek pályára.

Vura József: "Sokat jelentett, hogy Nitescu vállalni tudta a játékot, jól védekeztünk. Tulajdonképpen nálunk mindenki csúcsformában játszott ezen a meccsen."

Németh András: "Amióta a Fradi edzője vagyok, ilyen szégyent még nem éreztem."

További eredmény:
Vasas - Túrkeve 32-30 (14-14)

Az egykoron szebb napokat megélt fővárosiak megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, a Túrkeve továbbra is nulla pontos.

Papp Győző