Vágólapra másolva!
A második helyen végzett a Veszprém a férfikézilabda-Szuperkupában, miután az eredeti helyszínről, Dessauból a hetven kilométernyire lévő Magdeburgba átköltöztetett döntőben egyetlen góllal, 31-30-ra kikapott a BL-győztes, s egyben címvédő házigazda együttestől.

A döntőben:
SC Magdeburg (német) - Fotex-Veszprém 31-30 (17-15)
gól: Abati 8, Tkaczyk 6, Stefansson 5, Kulesov 4, Wiegert, Perunicic, Sigurdsson 2-2, Schöne, Kretzschmar 1-1, illetve Dzomba, Perez 7-7, Lazarov 4, Pásztor, Éles 3-3, Zsigmond, Jovic 2-2, Iváncsik, Diaz 1-1.

Rövid ideig vezetett a Veszprém, az első félidő nagy részében azonban inkább a hazaiak akarata érvényesült. A magyar bajnok sokat kapkodott, csak a honosítás után a válogatott keretbe is bekerült átlövő, Perez teljesítményét lehetett ekkor kiemelni. A címvédő Magdeburg határozottabban játszott, és biztosan őrizte sovány előnyét.

A szünet után bátrabban játszottak a vendégek, a 39. percben egyenlítettek (20-20). Sőt, a lendület megmaradt és a játékrész derekán már a vezetést is sikerült megszerezni a Fotexnek (22-23). Ekkor időt kért a Magdeburg, s ezután sokkal agresszívabban támadott, ugyanakkor romlott a Veszprém védekezésének hatékonysága, így az 50. percben már ismét a német gárdánál volt előny (27-25). A magyarok mindent megtettek legalább a hosszabbítás kicsikarására, de a rutinos hazaiak sok apró szabálytalansággal kivédekezték a hajrát. A győztes 25 ezer, a második helyezett 15 ezer eurót kapott.

Zdravko Zovko, a Veszprém vezetőedzője így értékelt: "Most megvolt a lehetőségünk a győzelemre a Magdeburg otthonában, de nem kell szégyenkeznünk! Ha védekezésben kicsit jobb teljesítményre lettünk volna képesek, akkor most mi örülnénk."

A KEK-győztes spanyol Ciudad Real lett a harmadik a Szuperkupában, miután a magdeburgi helyosztón tizenkét góllal nyert az EHF-kupa első német THW Kiel ellen.

A harmadik helyért:
Ciudad Real (spanyol) - THW Kiel (német) 32-20 (14-11)
gól: Hjermind 9, Prieto 8, Dusebajev, Romero 4-4, Pogorelov 3, Perez, Ortega 2-2, illetve Przybecki 5, Jacobsen, Olsson 4-4, Dominikovic, Wisotzki, Bjerre 2-2, Preiss 1.

A bronzérmes 10 ezer, a negyedik helyezett 5 ezer eurót kapott.