Vágólapra másolva!
A Dunaferr férfikézilabdacsapatának szombati sikere után folytatódott a magyar együttesek jó nemzetközi kupaszerplése. A Fotex-Veszprém hat góllal verte görög ellenfelét a Bajnokok ligájában, míg a KEK-ben a Pick-Szeged kettős győzelemmel lépett túl holland riválisán.

A Fotex KC Veszprém Bajnokok Ligája mérkőzésen fogadta a görög AC Athens csapatát. A bakonyiak kissé lebecsülték ellenfelüket, így a találkozó a várnál szorosabb mérkőzést hozott. Végül a magyar bajnok hat góllal legyőzte a vendégeket.

Férfi BL, A csoport, 2. forduló:
Fotex KC Veszprém - Panellinios AC Athens 19-13 (9-7)
Veszprém, 2200 néző
vezette: Reisinger, Kaschütz (osztrákok)
Fotex: STERBIK - DZOMBA 7 (1), GÁL, CSOKNYAI, Jovic 1, Perez 1, Pásztor 2. Csere: Éles 4, Lazarov 4, Iváncsik, Zsigmond, Diaz. Edző: Zdravko Zovko.
AC Athens: PEJANOVIC - Karypidisz 2, ALVANOSZ 4 (1), Turkia 1, CHALKIDISZ 3, Darlagiannisz 1, Zaravinasz. Csere: Athanasziadisz (kapus), Kotelidasz, Morfasz, Szamarasz 1, Zarlakoutisz, Efsztathiadesz 1, Tikmanidisz. Edző: Kranakisz Georgiosz.
hiállítások: 4, ill. 4 perc.
hetesek: 3/1, ill. 3/1.
az eredmény alakulása: 8. perc: 3-1, 10.: 3-3, 22.: 6-6, 29.: 9-6, 37.: 9-9, 49.: 15-9, 35.: 19-10.

A hazaiak hatos fallal kezdtek, a görögök pedig nyitott védekezéssel próbálták lassítani a Fotex rohamokat. Eleinte a hazaiak fegyvere bizonyult hatékonyabbnak, de a kétgólos bakonyi előny hamar elolvadt. A félidő derekán rengeteget hibáztak a csapatok, mindkét oldalon ziccerek maradtak ki, képtelen volt előnyt kicsikarni a Fotex. Zovko mester pályára küldte Iváncsikot, Zsigmondot és Diazt, de a játék képe nem sokat változott, gyermeteg hibákat vétettek a hazaiak. Csak Sterbik és Dzomba nyújtott maradandót, a délszláv kettősnek köszönhetően indításokkal jutott minimális előnyhöz a BL-döntős.

Fordulás után tovább folytatódott a Fotex szenvedése, zsinórban adták el a labdát a hazaiak, egymással veszekedtek a pályán a játékosok, így kiegyenlített kőkeményen védekező Atén. A pályára visszatérő Éles ismét a Fotexet juttatta előnyhöz, de Gál szabálytalansága után nagy lehetőséghez jutottak a vendégek: a hétméteres mellé egy kétperces kiállítást ítéltek a játékvezetők. Az a periódus döntőnek bizonyult, Sterbik megfogta a büntetőt, majd a hazaiak kivédekezték az emberhátrányt is. Ekkor megtörtek a fáradni látszó vendégek, Dzomba vezérletével megugrott a bakonyi alakulat. Hiába cserélt le több játékost is Georgiosz edző, a tizenkét perc alatt elért 6-0-s roham eldöntötte a találkozó sorsát. A hazaiak végül a találkozó utolsó öt percében három gólt elszórakozott kilencgólos előnyéből.

Zdravko Zovko: "Rosszul játszottunk, de a legfontosabb, hogy megszereztük a győzelmet. Valahol mindenki lebecsülte a görög bajnokot, nem vártunk tőlük ilyen nagy ellenállást. A Magdeburg ellen sokkal több kell."

Kranakisz Georgiosz: "Elégedett vagyok az eredménnyel. Tanulni jöttünk, rengeteg tapasztalatot szereztünk. A találkozó második félidejében kiütközött a két csapat közti
különbség."

A csoport másik mérkőzésén:
SC Magdeburg (német) - Wisla Plock (lengyel) 40-32 (17-11)

Az állás: 1. Magdeburg 4 pont (69-49), 2. Veszprém 4 (49-38), 3. Wisla Plock 0 (57-70), 4. Panelliniosz Athén 0 (30-48)

A további eredmények
B csoport:
Kolding (dán) - Donyeck (ukrán) 33-23
Portland San Antonio (spanyol) - Trieste (olasz) 31-23

Az állás: 1. Portland 4 pont, 2. Kolding 2, 3. Trieste 2, 4. Donyeck 0

C csoport:
Montpellier (francia) - Karvina (cseh) 32-30
Ljubljana (szlovén) - Csehovszki Moszkva (orosz) 34-28

Az állás: 1. Ljubljana 4, 2. Montpellier 4, 3. Moszkva 0, 4. Karvina 0

D csoport:
THW Kiel (német) - Skopje (macedón) 34-23
RK Zagreb (horvát) - Savinesti (román) 24-24

Az állás: 1. Kiel 4 pont, 2. Zagreb 3, 3. Savinesti 1, 4. Skopje 0

Péterváry Károly