Társoldalunk:

Európai kézikupák: 14 góllal nyert a Pick és a Fotex

Férfi Bajnokok Ligája ötödik forduló, A csoport:
Fotex KC Veszprém - Wisla Plock 38-24 (20-14)
Veszprém, 2400 néző
vezette: Arnaldsson, Vidarsson (izlandiak).
Veszprém: Sterbik - DZOMBA 12 (2), LAZAROV 6 (2), Éles 2, Jovic 1, Diaz 3, Pásztor 4. Csere: FAZEKAS (kapus), GÁL 1, Csoknyai, Zsigmond, Iváncsik 3, PEREZ 5, Mohácsi 1. Edző: Zdravko Zovko.
Wisla Plock: Marszalek - JURASIK 8 (4), Wleklak, Dobski 2, DROBIK 4, Zolotenko 2, Niedzielski. Csere: Szmol (kapus), Titov, Despotovic 2, Wisniewski 1, Paluch 3, Wuszter 2, Morzki. Edző: Edward Kozinski.
kiállítás: 8, illetve 14 perc.
hétméteres: 5/4, ill. 4/4.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-0, 14.: 11-2, 18.: 11-7,
25.: 16-12, 36.: 25-15, 46.: 30-21, 53.: 36-21.

A lengyelek 5+1-es védekezéssel próbálták megállítani a veszprémi rohamokat, igen kevés sikerrel. A hazaiak ugyanis szenzációsan kezdtek, hat perc alatt négy gólt lőttek. A lengyeleknek ellenben hat támadásra és hét percre volt szükségük az első találat "összehozásához". Hiába kért hamar időt Kozinski edző, a tíz perc alatt öt gólig jutó Dzomba vezérletével tovább nőtt a hazaiak előnye, emberhátrányban produkált egy 3-0-s rohamot a bakonyi csapat. A félidő derekán váratlanul megtorpant a Zovko-legénység: négy perc alatt lőtt öt lengyel gólra eggyel sem tudtak válaszolni. Változtatott a hazai mester, Fazekast, Iváncsikot és Zsigmondot küldte harcba. Előbbi hamar meg is hálálta a bizalmat, a válogatott hálóőr védései révén ismét megnyugtató lett az előny. Az elképesztő lendülettel játszó Dzomba az első harminc perc alatt kilencszer volt eredményes.

Fordulás után gyorsítani próbált a játékon a Plock, ám a sietség sok hibához vezetett. Fazekas továbbra is parádézott, a játéklehetőséghez jutó Perez is hamar elkapta a fonalat, így pillanatok alatt kétszámjegyűvé duzzadt a különbség. Rengeteg volt a kiállítás mindkét oldalon, a védekezésre kevésbé jutott energiája a csapatoknak. A hazaiaknál a két átlövő vitte a prímet, míg a vendégek elsősorban büntetőből és ziccerből voltak eredményesek. A félidő közepéig Jurasik vezérletével tartotta a lépést a lengyel bajnok, ám a veszprémi fiestát ő sem tudta megállítani. A hazaiak már csak a közönségnek játszottak, fineszes megoldásaikat rendre vastapssal jutalmazta a nagyérdemű. Az utolsó percben teljesült a publikum utolsó kívánsága is, Mohácsi Árpád is feliratkozott a góllövőlistára.

Zdravko Zovko: "Mit lehet egy ilyen mérkőzés után mondani? Mindenki jól játszott, remekül teljesített a csapat. Fazekas védései átlendítettek minket a holtponton."

Edward Kozinski: "A mai meccset egy nagyon jó csapat nyerte, Európa legjobbja. Mi pedig rosszul játszottunk.

A csoport másik mérkőzésén:
Magdeburg (német) - Panellinosz (görög) 30-29 (14-14)

A csoport állása:
1. Veszprém 10 pont
2. Magdeburg 8
3. Panellinosz 2,
4. Wisla Plock 0

A Fotex-Veszprém jövő vasárnap 15.30-kor a címvédő Magdeburg otthonában lép pályára, és amennyiben nem kap ki kilenc góllal többel, csoportelsőként jut tovább.

Péterváry Károly

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK