Vágólapra másolva!
A Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata egygólos győzelmet aratott a címvédő Magdeburg otthonában a Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén, így legközelebb a márciusi negyeddöntőben a dán Kolding IF ellen lép pályára, először idegenben.
Forrás: EPA
Kretschmar nem bírt áttörni a veszprémi védőfalon
Fotó: Epa
Férfi Bajnokok Ligája, hatodik forduló, A csoport:

Magdeburg (német) - Fotex KC Veszprém 27-28 (10-12)
gól:

A német csapat kezdte jobban a játékot, de a 12. percben egyenlített a Veszprém. A magyarok türelmes támadásaiknak, s Sterbik védéseinek köszönhetően megszerezték a vezetést, és a 27. percben már négy gól volt az előnyük. A játékrész hajrájában a Magdeburg két gólra zárkózott fel.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A második félidőben a hazaiak nyitottabb védekezéssel és az átlövők szoros őrzésével próbálkoztak, a vendégek ennek ellenére a 43. percben már öt góllal vezettek. A következő öt percben azonban 20-20-ra egyenlítettek a németek, de a végjátékban ismét a Veszprém került fölénybe, s egy góllal diadalmaskodtott.

Zdravko Zovko (Veszprém): "Minden játékos és így a csapat is remek teljesítményt nyújtott. Szerencsére nem az otthoni kilencgólos győzelmünket tartottuk szem előtt, hanem itt is nyerni akartunk. Szeretnénk ismét eljutni a döntőig, de nehéz út vár még ránk."

Alfred Gilslason (Magdeburg): "Gratulálok a Veszprémnek kiváló játékához. Ezzel a teljesítménnyel nagyon nehéz lesz fináléba kerülnünk. Ellenfelünk egyszerűen, ugyanakkor rendkívül taktikusan oldotta meg feladatait. A világ legjobb csapata ellen játszottunk, amelyben a világ legjobb kapusa véd."

Az A csoport végeredménye:
1. Veszprém 12 pont
2. Magdeburg 8,
3. Wisla Plock 2 (167/195)
4. Panellinosz 2 (131/152) 4.

A B csoport vasárnapi mérkőzésén:
Portland San Antonio (spanyol) - Kolding IF (dán) 32-30

A végeredmény:
1. Portland San Antonio 10 pont
2. Kolding IF 8,
3. Trieste (olasz) 5
4. Donyeck (ukrán) 1.

A férfi NB I vasárnapi mérkőzésén:
Komló - Tatabánya 25-29 (10-15)