Vágólapra másolva!
December 1-14-ig a Hollandia helyett beugró Horvátország rendezi a nőikézilabda-világbajnokságot. A szervezőbizottság a találgatások után végre kijelölte azt a hat helyszínt, amelyek a vébé mérkőzésinek helyszínéül szolgálnak majd.
Magyar-bosnyák vb-selejtező/sport/csapat/kezilabda/20021215ebotodik.html?pIdx=1Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100Slobodna Dalmacijahttp://www.slobodnadalmacija.hr

A Slobodna Dalmacija információi szerint a decemberi, horvátországi nőikézilabda-világbajnokság hat városban kerül megrendezésre, ám az eredeti tervekkel ellentétben nem Eszék (Osijek), hanem Csáktornya (Cakovec) lehet az a város, ahol a magyar együttes pályára lép. A város eddig inkább a Csák főispán építtette, majd a Hampó-, a Keglevich-, illetve a Zrinyi-család tulajdonában lévő várról volt híres (illetve arról, hogy 1664. november 18-án a közeli erdőben halt meg Zrinyi Miklós költő), kézilabdaélete nem számított jelentősnek. Viszont Magyarország közelsége könnyebbséget jelenthet a szurkolóknak: Csáktornya a letenyei határátkelőtől mindössze húsz kilométerre található.

Csáktornya mellett Kapronca (Koprivnica), Fiume (Rijeka), Split és Zágráb rendezhet még mérkőzést, de várhatóan egy csoport erejéig Károlyváros (Karlovac) is bekapcsolódhat az eseménybe, amelynek fővédnöke Stipe Mesic horvát elnök lesz.