Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I tizenötödik fordulójában a Szeged az Orosházát, a Veszprém a Százhalombattát verte könnyedén, míg a Pécs és a Pestszentlőrinc megosztozott a pontokon.

Férfikézilabda-NB I, 15. forduló:
Fotex KC Veszprém - Százhalombatta 29-19 (13-7)
Veszprém, 2000 néző
vezette: Nagy, Túróczy.
Fotex:
Sterbik - Gulyás 2, Goluza, Csoknyai 1, JOVIC 4, Diaz 1,
IVÁNCSIK 5 (1). Csere: Fazekas (kapus), ÉLES 5, Zsigmond 2, TÓTH 1, Gál 1, PÁSZTOR 5, Bartók 2. Edző: Zdravko Zovko
Százhalombatta: CZIRÁKI - TOMBOR 4, Kiss 2 (1), Golovin 2, Molnár 1, KAPLONYI 5 (1), Farkas 3. Csere: Lopez 2, Struhár, Fejes. Edző:
Hemela Zsolt
kiállítások: 6, ill. 10 perc
hétméteresek: 3/1, ill. 4/2
az eredmény alakulása:
7. perc: 4-1, 12.: 4-4, 23.: 7-6, 41.: 21-8, 46.: 21-13.

A kézilabda-világbajnokság után a honi élmezőny is megkezdte a 2003-as idényt. A bajnoki címvédő Fotex KC Veszprém ellenfele a Százhalombatta volt. A találkozó előtt ünnepélyes keretek között köszöntötték a három világbajnokságot nyert horvát játékost, valamint az olimpiai kvótát szerző magyar válogatott tagjait. A város vezetői és a klub mellett az ellenfél játékosai is kedveskedtek a fiúknak.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20021212aferfikezilabdanb.html

A Fotexből kimaradt a portugáliai vébé két All-Star játékosa, Perez és Dzomba. A gólkirály és a világbajnok mellőzésével azonban lehetőséghez jutott Bartók Csaba, aki hosszú sérülés után tért vissza, és először húzhatta magára a veszprémi mezt. Repülőrajtot vett a hazai gárda, hét perc alatt háromgólos előnyt harcoltak ki. Ezt követően azonban érthetetlenül leblokkoltak a hazaiak, így egyenlített a Batta. Támadásban továbbra is szenvedett a Veszprém, csak a védekezésüknek volt köszönhető, hogy visszavették a vezetést. A félidő hajrájára megrázták magukat Élesék, és egy 5-0-s rohammal megléptek ellenfelüktől.

A második játékrész úgy kezdődött, ahogy az első abba maradt: képtelenek voltak a vendégek a kapuba beálló Fazekasnak gólt lőni, 21-8-ig meg sem állt a címvédő. Ekkor azonban a térdét fájlaló hálóőr cserét kért, és valami megszakadt a vendéglátók játékában. Hat gólt kaptak zsinórban, Zovko mester kénytelen volt időt kérni.

Az utolsó tizenöt percre összeszedték magukat a hazaiak, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Zdravko Zovko: "Nehéz dolgunk volt, mert két hónap után ez volt az első mérkőzésünk. Fontos, hogy Bartók csatlakozott a csapathoz, és mindenkinek elég játéklehetőséget tudtam biztosítani. Vissza kell zökkennünk a szokásos kerékvágásba, napról napra javulnunk kell."

Hemela Zsolt: "Az eredménytől függetlenül, számunkra volt sportértéke ennek a találkozónak. Nekünk a mai nappal kezdődik a bajnokság."

Péterváry Károly