Vágólapra másolva!
Immáron tényként kell kezelni az információt, amelyet a dán sajtó mellett a Viborg nőikézilabda-csapatának elnöke, Peter Cassoe is megerősített az [origo] érdeklődésére: a klub valóban szeretné szerződtetni Németh Helgát, a Cornexi jobbátlövőjét.

A vasárnapi, Herz-FTC - Viborg nőikézilabda-mérkőzést követően futótűzként terjedt el a hír, a dán együttes kiszemelte magának Németh Helgát, a Cornexi-Alcoa válogatott jobbátlövőjét, akinek még a Kőbányai úti csarnokban meg is tette ajánlatát. A hírt maguk az érintettek sem cáfolták, sőt, a dániai sajtóban keddre meg is jelent az első hír ezzel kapcsolatban.

A dán kézilabda-bajnokság hivatalos honlapja a DR televízióra hivatkozva megerősítette, a Viborg szándékai szerint nyártól ismét magyar jobbátlövővel szeretne dolgozni, ahogy tette korábban két éven keresztül. Ám most Borók Rita helyett Németh Helga oldaná meg a feladatokat.

Holger Rasmussen, a DR Sporten munkatársának segítségével az [origo] utolérte Peter Cassoe-t, a Viborg HK elnök-igazgatóját, aki megerősített az információt. "Valóban beszéltünk Németh Helgával vasárnap Budapesten a Herz-FTC elleni mérkőzést megelőzően. A csapatnak szüksége van egy jobbátlövőre, mert a szezont követően Natasja Burgersre műtét vár, s emiatt fél évig nem számíthatunk rá" - nyilatkozta Cassoe, aki azt nem árulta el, meddig várnak Németh válaszára.

Információink szerint erre legkésőbb április végéig válaszolnia kell a magyar klasszisnak, hiszen addigra jóformán eldől minden függőben lévő játékos sorsa. Márpedig a csapat Burgers, s a legfrissebb hírek szerint Japánba szerződő Astrup nélkül könnyen átlövő nélkül maradhat. Arra a kérdésünkre, hogy a Viborg nem gondolkodik-e esetleg a Dániában is megfordult, jelenleg csapat nélkül lévő, Európa-bajnok átlövő, Brigovácz Nikolett szerződtetésében, (állítólag a Slagelsétől való menesztés miatt) kategorikus "nem" volt a válasz.

Pincési László