Vágólapra másolva!
Bár egyelőre mindez csak teória, nem elképzelhetetlen, hogy a következő szezonra teljesen megújuló dán Ikast/Bording nőikézilabda-csapata szeretné soraiban tudni Pálinger Katalint, a Dunaferr Európa-bajnok kapusát. A játékos elismerte, van dániai ajánlata, ráadásul az Ikast a szezon végén egy hálóőrrel már biztosan nem számolhat.

Korábban már jeleztük, a felröppenő hírek szerint nemcsak Németh Helgát és Siti Esztert csábítják dán kézilabdacsapatok, de a bajnokesélyes Dunaferrből is bír néhány játékos komolyabb ajánlattal - köztük például Pálinger Katalin. Az Európa-bajnok kapus a sportnapilapban elismerte, van skandináv ajánlata, ám nem a Viborg együttesétől. Az élcsapatok közül a norvég Tjugum távozása miatt gyengülő Viborg mellett még a klasszis hálóőr nélküli GOG Gudme, illetve az Ikast/Bording (Siti Beáta egykori csapata) jöhet szóba.

Az Ikast nagy változások előtt áll, jövőre a jelenlegi keret nagymértékben átalakulhat. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy Kjersti Grini ismét megsérült, s nagyon úgy tűnik, számára az élsport befejeződött. A norvég átlövő még tavaly áprilisban sérült meg, jobb térdét műteni is kellett, emiatt kihagyta a dániai kontinensviadalt, ahol csupán egy televízió szakkommentátoraként volt jelen. Február 14-én aztán visszatért a pályára, játszott tíz percet a Hypo Niederösterreich elleni, bécsi Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ám kiderült, térde nem bírja a terhelést. A szomorú hírt maga Christian Dalmose, az Ikast mestere jelentette be a dán TV2-n.

A kézilabda népszerűsé-ge Magyarországon?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A német Grit Jurack már korábban közölte, hazatér egykor csapatába, a HC Leipzigbe, míg a hírek szerint Tonje Kjargaard helyett a 2003-2004-es szezonban Skal Björn kerül az együttesbe, aki jelenleg a Skovbakken/Brabrand csapatát erősíti, ám a tényt hivatalosan még nem kívánta sem megerősíteni, sem megcáfolni.

S ami megnyithatja Pálinger előtt az utat: a szezon végén befejezi pályafutását Jenny Holmgren, a svéd nőikézilabda-válogatott kapusa. A 30 esztendős fizikoterapeuta visszavonulását követően a klub vezetői bejelentették, hogy a jelenlegi elsőszámú kapus, Karin Mortensen mellé "erős kapust" keresnek, aki információink szerint Pálinger lehet.