Vágólapra másolva!
Súlyos, kilencgólos vereséget szenvedett a Ferencváros a spanyol Valencia otthonában a nőikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Cornexi-Alcoa tízgólos előnyt szerzett az EHF-kupa negyeddöntőjében a francia Dijon elleni, jövő vasárnapi visszavágóra. A férfi NB I szombati játéknapján a Fotex és a Pick Szeged is sima győzelmet aratott hazai pályán: előbbi a Ceglédet, utóbbi a Békést verte.

Nőikézilabda-BL, negyeddöntő, első mérkőzés:
L'Eliana Valencia (spanyol) - Ferencváros 35-26 (14-12)
gól: Medved, Puche 8-8, Mangué 7, Ruiz, Oncina, Cano 3-3, Gomez 2, Martí 1, illetve Mravikova 6, Siti, Farkas, Benyáts 5-5, Lőwy, Pádár I. 2-2, Kirsner 1.

Mindkét csapat remekül védekezett a mérkőzés elején, s felváltva estek a találatok, egészen 5-4-ig, ekkor lépéselőnybe kerültek a hazaiak. Csakhogy Mravikova révén újra egyenlített a Ferencváros. Ettől aztán elkényelmesedett a tavalyi finalista, nagyobbnál nagyobb hibákat ejtett (még a középkezdésnél is volt eladott labda), s a Valencia megszakítás nélkül négy gólt dobott (11-7). Sőt, később tovább nőtt a különbség (13-8). szünet előtti hajrában viszont a spanyolok könnyelműsködtek, sokszor rontottak támadásban, miközben Sugár többször védett ziccert, így megint szoros lett a csata.

Jól kezdte a második félidőt a Ferencváros, és visszavette a vezetést (14-15). Ez azonban nem tartott sokáig, kettős emberelőnyben a hazaiak fordítottak. Ettől lendületben jöttek, féltucatot "szórva" újra elhúztak (20-15). vendégek nem tudtak közelebb férkőzni, mert a Valenciának feljavult a védekezése. 26-20-nál Németh András vezetőedző időt kért, de a tétlenség tovább tartott. A spanyolok sziporkáztak, az FTC pedig mindent elrontott. A végjátékban kétszámjegyű lett a különbség (33-23) - de volt 35-24 is -, így kevés esély maradt a jövő vasárnap 18.05-kor kezdődő népligeti visszavágóra.

További eredmény:
Larvik HK (norvég) - Krim NR Ljubljana (szlovén) 22-21 (9-11)

A Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói)-Ikast Bording (dán) mérkőzést a szerdán meggyilkolt Zoran Djindjic szerb kormányfő temetése miatt vasárnap 18 órára halasztották.

(MTI)