Vágólapra másolva!
A vasárnapi Pamplona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre készülő Fotex KC Veszprém a férfikézilabda-bajnokság rájátszásának második fordulójában könnyed, 38-23-as győzelmet aratott a Tatabánya ellen.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás, második forduló:
Fotex KC Veszprém - Tatabánya-Carbonex KC 38-23 (21-11)
Veszprém, 1200 néző
vezette: Dobrovits, Tájok.
Veszprém: Fazekas - Dzomba 3, GÁL 3, Csoknyai, Diaz 3, TÓTH 2, PÁSZTOR 5. Csere: Kovács (kapus), Éles 2, ZSIGMOND 6, LAZAROV 10 (2), Iváncsik 2, Bartók 2, Takács. Edző: Zdravko Zovko.
Tatabánya: Nagy - Kuzma 2, Serfel 3, Hímer 2, Tímár, FÜLÖP 4, Kiss 2. Csere: Kovacsovics (kapus), LENGYEL P. 5, Lengyel M., Haag 2, Zeck 1, Kanyó 2. Edző: Kanyó Antal.
kiállítás: 8, illetve 12 perc.
hétméteres: 3/2, illetve 0.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 4-4, 24.: 16-7, 39.: 25-14, 54.: 37-18.

A veszprémieknél Sterbik, Jovic, Perez, Goluza és Gulyás is kimaradt különböző okok miatt a csapatból, így két ifjúsági játékossal állt fel a Fotex. A Borsost és Sibalint nélkülöző vendégek jól tartották magukat a találkozó elején, elsősorban Fülöp pontos lövéseinek köszönhetően. A másik oldalon könnyen játszották ki a hazaiak a Tatabánya nyitott védekezését, Zsigmond számolatlanul lőtte a gólokat. A hetedik perctől magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a címvédő, egy 12-3-as rohanással el is döntötte a találkozó sorsát. Közben mindkét edző sokat cserélt, Zovko mester több taktikai variációt is kipróbálhatott a BL-elődöntőre gondolva.

Sterbik térde szépen javul/sport/csapat/kezilabda/20030325sterbik.htmlA férfi NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030323aferfikezilabdanbi.html

Fordulás után Lengyel Péter vitte a vendégeknél a prímet, ezúttal ő lőtt hármat a félidő elején. A forgatókönyv az első félidő mintájára készült, most a kilencedik percben robbantott a bakonyi csapat, amelynek egy 12-4-es szakasz lett az eredménye. A fáradó vendégekkel szemben elsősorban leindításokból volt eredményes a hazai gárda, Gál "hátmögötti" gólja, valamint Pásztor kínaiból szerzett találata érdemel külön említést. A kiengedő Fotex ellen az utolsó öt percet 5-1-re nyerték a tatabányaiak.

Zdravko Zovko (Veszprém): "Jól szolgálta a mérkőzés a Pamplona elleni felkészülést. Az eddig kevesebbet játszó játékosoknak is lehetőséget tudtam biztosítani, több játékosom is javuló formát mutat. A legfontosabb, hogy vasárnap mindenki százszázalékos formában legyen."

Kanyó Antal (Tatabánya): "Gratulálok a Fotexnek, és sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában."

Péterváry Károly