Vágólapra másolva!
Az idegenbeli győzelem után hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget a Dunaferr az orosz Dinamo Asztrahántól, így nem jutott be a férfikézilabda EHF-kupa döntőjébe.

Férfi EHF-kupa, elődöntő, visszavágó:
Dunaferr - Dinamo Asztrahány (orosz) 27-30 (16-13)
gól:
Krivokapic 11, Császár 4, Kuzmicsov, Marcinkevicius, Rosta 3-3, Bene, Kertész, Sándor 1-1, illetve Szlatcsev 9, Zajkin 7, Gorbatikov 6, Kuscsajov 3, Rubinov 2, Baskin, Csernov, Majevszki 1-1
Továbbjutott: az Asztrahány, 53-52-es összesítéssel

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az első mérkőzésen hazai környezetben 25-23-as vereséget szenvedő oroszok idegesen kezdtek, de aztán megnyugodtak, és Szlatcsev révén a 8. percre majdnem ledolgozták összesítésbeli hátrányukat (3-4).

Ezt követően viszont a magyar állampolgárságért folyamodó Krivokapic ontotta a gólokat (az első játékrészben meg sem állt nyolcig), így sikerült elhúzni 8-5-re. A folytatásban sokkal agresszívebben védekezett az Asztrahán, ráadásul ekkor sok technikai hibát követtek el a hazaiak, hat percig eredménytelenek voltak, s 8-8-ra alakult az állás.

Krivokapic azonban visszavette a kezdeményezést, megint remekül játszott. Az ellenfélnél Zajkin is magára talált, sorrendben négy gólt dobott, de a magyar gárda átlövője "kontrázott", és a hajrában remek passzaival vétette észre magát. A 29. percben 16-11-re vezetett a Dunaferr, a szünetig azonban csökkent a különbség.

A második félidőben változatlanul maradt a kemény csata. Rövid ideig sikerült megőrizni az előnyt, de Iszmailov egyre jobban védett, és a 40. percben 20-18-ra már a Dinamo vezetett, sőt, Szlatcsev révén még összesítésben is jobban állt.

Nem volt meglepő, hogy Buday Ferenc vezetőedző időt kért, de nem sok minden változott. Krivokapic büntetőt rontott, a vendégek pedig emberhátrányban találtak be (44. perc, 19-24).

Az utolsó negyedórában hatalmas iramot diktáltak a dunaújvárosiak, s érdekes módon a fiatal Császár remekelt. A rutinos vendégek keményen küzdöttek, és egészen az utolsó percig négy góllal vezettek. Ekkor kettős emberhátrányba kerültek, és felzárkóztak a hazaiak, de Kuscsajov végképp szertefoszlatta a továbbjutási reményeket.

A Dunaferr a második félidei gyenge játéka miatt búcsúzott.

Fél lábbal már kupadöntős a Dunaferr/sport/csapat/kezilabda/20030330fellabbal.html?pIdx=1