Vágólapra másolva!

Iksz lett a Győr-Dunaferr nőikézi-rangadó

A Győr hazai pályán 21-21-et ért el a Dunaferr ellen a nőikézilabda-NB I vasárnapi rangadóján. A listavezető dunaújvárosiak a hajrában háromgólos hátrányt ledolgozva mentettek pontot. Az aranyérem sorsát nagymértékben befolyásoló Dunaferr-Ferencváros csatát szerdán 17 órakor rendezik.

Nőikézilabda-NB I, az 1-6. helyért:
Graboplast-ETO - Dunaferr 21-21 (12-13)
Győr, 1800 néző.
vezette: Horváth, Marton.
Győr: SIRINA - LOVÁSZ 6, Mehlmann 3, GÖRBICZ 6/2, Dokic 1, Mörtel 1, VÉRTEN 4. Csere: Köbli, Jókai, Micskó, Belső. Edző: Róth Kálmán.
Dunaferr: Pálinger - PÁLFFY 3, KINDL 2, Megyebíróné 3, Pigniczki 2, FERLING 3, Nagy 3. Csere: Cracana (kapus), Szrnka 2, Borók 2, Bulath, Turtóczki 1, Gáspár. Edző: Kiss Szilárd.
hétméteres: 6/2, illetve 3/2.
kiállítás: 10-10 perc.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Górbicz hétméteresből elért góljával a győriek szerezték meg a vezetést, ezután azonban percekig csak a Dunaferr volt eredményes. A piros-fehérek zsinórban hat gól lőttek és alaposan elhúztak, az ETO csak a 10. percben érte el következő találatát (2-6). A hazaiak lövéseit többször a kapufa hárította, míg a másik oldalon Sirina bravúrjai állították meg a vendégek offenzíváját.

Ennek ellenére a Dunaferr sokáig tartotta három-, négygólos előnyét, a 22. percben volt először szorosabb az állás (8-9). Védekezésben feljavult a Győr, ennek köszönhetően később kiegyenlített, Megyebírónénak a dudaszó pillanatában elért góljával viszont a Dunaferr térhetett vezetéssel pihenőre.

Szünet után nagyon harcosan kezdett az ETO és a 11. percben Görbicz góljával megint egyenlő lett az állás (15-15). Ezt követően a jobbszélen feltámadt az addig gyengélkedő Lovász, majd Mehlmann is fontos gólokat szerzett, így előbb egy, később három góllal is vezettek a zöld-fehérek (20-17).

A női NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030403anoikezilabdanb.html

A jól küzdő dunaújvárosiaknak azonban innen sikerült az egyenlítés, és végül egyik csapat sem tudta megszerezni a győzelmet. Az izgalmas, küzdelmes, de nem túl magas színvonalú mérkőzésen megérdemelt pontosztozkodás született.

Róth Kálmán: "Jelenlegi helyzetünkben nem tudom, hogy pontot vesztettünk vagy szereztünk. Úgy érzem, rászolgáltunk volna a győzelemre."

Kiss Szilárd: "A küzdelmes, alacsony színvonalú mérkőzés igazságos eredménnyel ért véget."

Papp Győző

[origo]