Vágólapra másolva!
A címvédő Fotex KC Veszprém simán, 30-24-re legyőzte a vendég Dunaferrt a férfikézilabda-NB I szerdai rangadóján.

Férfikézilabda-NB I:
Fotex KC Veszprém - Dunaferr SE 30-24 (19-12)
Veszprém, 2500 néző
vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Sterbik - Dzomba 5 (2), LAZAROV 5, Éles 1, ZSIGMOND 4, PEREZ 11, Pásztor 3. Csere: Gál, Csoknyai, TÓTH, Iváncsik 1, Bartók. Edző: Zdravko Zovko.
Dunaferr: Szathmári - KERTÉSZ 4, Marcinkevicius 3 (1), ROSTA 2, Kemény, Sándor 3, Császár 3 (1). Csere: BENE 4, Németh 4. Edző: Kolics János.
kiállítás: 10, illetve 10 perc
hétméteres: 3/2, illetve 5/2
Az eredmény alakulása: 4.perc: 3-2, 21.: 14-5, 27.: 18-8, 38.: 21-16, 46.: 25-18, 58.: 28-24.

Mindkét csapatban sok volt a hiányzó, a hazaiaknál Diaz, Jovic és Goluza nem lépett pályára, míg a dunaújvárosiak Krivokapicot, Katzirzot és Kuzmicovot is nélkülözték. Az együttesek átlövésekkel próbálkoztak a találkozó elején, váltakozó sikerrel, de végig a hazaiaknál volt az előny. Perez harmadik, kínai figurából szerzett gólja fepezsdítette a csendesen csordogáló találkozó hangulatát. Császár hatperces dunaújvárosi gólszünetet zárt le, de mindez igen sovány vigasz volt a vendégeknek, hisz a Fotex-fal ellenszerét képtelen volt megtalálni a Kolics-legénység.

A másik oldalon Perez lövőedzést tartott, könnyedén pókhálózta ki sorozatban Szathmári kapuját. Könnyedén játszva növelte kilencgólosra előnyét a hazai alakulat, Kolics János hiába kért hamar időt. Kertész átlövőként folytatta (Bene volt a párja), vezérletével a vendégek tízgólos hátrányukat hétre faragták a szünetig.

Fordulás után ugyan Dzomba indításból nyitotta a gólok sorát, de a Fotex képtelen volt felpörögni a kellő fordulatszámra. Pásztorék ziccereket rontottak, rengeteg labdát adtak el. A lehetőségre hamar ráéreztek a vendégek, taktikusan, okosan játszottak, és öt találatra megközelítették a címvédőt.

Ezt követően felváltva estek a gólok, de a játék színvonala meglehetősen alacsony volt. A Fotexben Sterbik továbbra sem találta önmagát, támadásban pedig csak Perez volt igazán hatékony (igaz, hogy ő kétszámjegyű dobóteljesítményig jutott). A vendégek két cserével játszották végig a találkozót, ám a fáradtság nem igazán látszott meg a játékukon, lelkesedésből, akarásból is jelesre vizsgáztak Kertészék. Az első félidőben összeszedett hátrány azonban túl soknak bizonyult, ekkora különbséget már képtelen volt behozni az újvárosi csapat. Ám a második félidei játékot nézve egyáltalán nem tűnik lefutottnak a vasárnapi Dunaferr-Fotex "visszavágó".

Zdravko Zovko: "Nem nyújtottunk jó teljesítményt, de hibáinkat most nem bűntette meg a Dunaújváros. Az viszont nem biztos, hogy ez a játék elég lesz a Szeged elleni sikerhez. A játékosoknak meg kell értenie, hogy egy kézilabda-mérkőzés nem harminc percig tart. Lelkileg össze kell szednie magát a társaságnak!"

Kolics János: "A fiatalokkal megtűzdelt csapatom megijedt a közönségtől a találkozó elején. A második félidőben bátrabb és jobb játékkal fel tudtunk jönni, és szorossá tudtuk tenni a mérkőzést."

Péterváry Károly