Vágólapra másolva!
Még két mérkőzés erejéig szerepel a dán nőikézilabda-bajnokság aranyérmes csapatában Mia Hundvin. A norvég világ- és Európa-bajnok balszélső a Dunaferr elleni EHF-kupa döntőjében még magára ölti a Slagelse mezét, jövőre viszont már Aalborg városában folytatja pályafutását.

Amint várható volt, nem maradt a dán nőikézilabda-bajnokság aranyérmes együttesében Mia Hundvin. A norvég világ és Európa-bajnok balszélső már korábban hangoztatta, távozik a klubtól, igaz, a korábbi hírek norvég csapatokról szóltak. A klasszis háromévnyi házasság után elvált feleségétől (!), Camilla Andersentől, aki - lehet, éppen emiatt - nem fejezte be pályafutását, inkább újabb két esztendőt aláírt.

Hundvin követte egykori kedvese példáját, s szintén két évre kötelezte el magát, de nem a bajnokhoz, s nem a norvég Larvikhoz, hanem az aalborgi HS Nord együtteséhez. "Több norvég és dán klub is csábított, de úgy döntöttem, az Aalborg ajánlatát fogadom el. Ebben segített a klubvezetés ambiciózus terve és a magas szakmai színvonal is. Nagy kihívás ez számomra, hiszen egy újonc csapatról van szó, amelyet fel kell építeni a következő szezonig" - nyilatkozta a klasszis szerdai sajtótájékoztatóján. Hundvin megerősítette, kizárólag magánokok miatt távozik Slagelséből.

Az erősítésekre jellemző, hogy Hundvin mellett a csapat már megszerezte a Viborg két klasszisát, Heidi Astrupot és Natalija Gyerjuginát, míg a Fox Team Nordtól Bettina Nielsen, a Randerstől pedig Mette Hyldgaard érkezett.

A HS Nord jelenlegi kerete:
Mette Hyldgaard, Bettina Nielsen, Louise Mortensen, Charlotte Stausholm, Rikke Nielsen, Anniken Solberg, Maren Villaboe, Charlotte Larsen, Erike Nilsson, Natalija Gyerjugina, Heidi Astrup, Mia Hundvin.

Ami a Slagelsét illeti: a csapat május 15-én nagyszabású sajtótájékoztatón mutatja be új szerzeményeit, köztük az a szlovén Anja Fresert, akivel a napokban állapodott meg. A 28 éves kézilabdázó több mint százszor szerepelt hazája nemzeti együttesében, jelenleg azt a Krim Ljubljanát erősíti, amellyel 2002-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. Freser sokáig a német HC Leipziggel állt tárgyalásban, ám a germánok végül Milica Danilovic mellett döntöttek.