Vágólapra másolva!
Szombaton délután az év talán legfontosabb hazai mérkőzését játssza a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely az EHF-kupa döntőjében a dán szupercsapatot, a Slagelsét fogadja. A dánok csütörtök óta tartózkodnak a Fejér megyei városban, s a péntek déli edzést követően minden idők egyik legjobb játékosa, a Slagelse jelenlegi edzője, Anja Andersen, illetve a csapat irányítója, Camilla Andersen adott exkluzív interjút az [origo]számára.

Csütörtök este megérkezett Dunaújvárosba a dán Slagelse nőikézilabda-csapata, amely szombaton a Dunaferr ellen játszik EHF-kupa finálét. A gárdában nincs hiányzó, minden világklasszisra számíthat a vezetőedző, Anja Andersen. A csapat pénteken délben tartott edzést a jégcsarnokban, ahol félórányi futballt követően kitessékeltek mindenkit, s zárt kapus tréningen gyakoroltak majd' egy órán keresztül. Az edzést követően viszont sikerült elcsípni a csapat szakvezetőjét, Anja Andersent, aki exkluzív interjút adott az [origo] számára.

- Játékosként nem sikerült Dániában bajnoki aranyérmet szereznie, edzőként viszont idén igen. Milyen érzés ez az Ön számára?
- Nagyon vártam már erre a pillanatra. A jelenlegi csapatomat három éve irányítom, először megnyertük a másodosztályt, tavaly az ötödik helyen végeztünk, idén pedig már bajnokok és kupagyőztesek lettünk.

- Tartottak is ünnepséget, vagy ezzel várnak az EHF-kupa fináléjának befejezéséig?
- Még nem ünnepeltünk, talán majd a jövő héten, mikor mindenen túl leszünk.

- Csapatában rengeteg külföldi sztár játszik. Magyar kézilabdázót nem szeretne igazolni?
- Természetesen, ha feltűnik egy új tehetség, akkor lehet erről szó. Amúgy volt már magyar játékosom, Brigovácz Nikolett személyében, de Borók Rita is fantasztikusat nyújtott a Viborgban.

- Mi a vélemény Brigováczról?
- Csak jót mondhatok, remek balkeze van, szerettem őt. Tényleg, mi van most vele, hol játszik?

- Éppen elküldték a Ferencvárosból, jelenleg nincs együttese...
- Ez érdekes, én továbbra is azt mondom, jó kézilabdázó.

- Szeretne dán szövetségi kapitányként is dolgozni?
- Minden vágyam, hogy egyszer majd dolgozhassam a válogatottal, de egyelőre nincsen túl jó kapcsolatom a szövetséggel. Munkám mellett egy kézilabdasulit működtetek immáron nyolc éve, ahol 8-16 éves fiúkkal és lányokkal foglalkozunk.

- Rengeteg meccset játszott pályafutása során a magyarok ellen. Megkérdezhetem, mi a véleménye a magyar kézilabdázásról, s a jelenlegi Dunaferről?
- A magyarok ellen mindig is rendkívüli összecsapásokat vívtunk, respektáltuk őket eredményeik miatt, s főleg, mert jó csapattal rendelkeztek. Ami a Dunaferrt illeti, fiatal, remek együttes, a játékosok gyorsak, nem lesz könnyű ellenük.

- És mi a véleménye a jelenlegi időjárásról?
- Reménykedünk, hogy nem minden nap lesz ennyire magas a hőmérséklet.