Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt az egyre melegedő dunaújvárosi jégcsarnokban tartott edzést a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely a szülés után a tréningekre már visszatérő Raduloviccsal készült a szombati EHF-kupa döntőre. Az év mérkőzése előtt kíváncsiak voltunk az edző, Kiss Szilárd és természetesen néhány játékos véleményére is.

"Négy videofelvételt is láttunk ellenfelünkről, a dán Slagelséről, sajnos mindegyik olyan mérkőzés volt, amelyen nagy különbségű győzelmet arattak. A dán csapat iszonyúan gyors játékot játszik, még nálunk is sebesebbek, pedig mi sem vagyunk lassúak" - kezdte értékelést Kiss Szilárd.

- Milyen esélyt lát így egy nappal a mérkőzés előtt?
- Mindig felteszik azt a kérdést, vajon hány gólos győzelemmel lennék elégedett. Nem tudom, erre nem lehet válaszolni, az első mérkőzés után már okosabb leszek. Lehet egy gól is elég lesz, lehet, tíz meg nem. A magunk játékát kell erőltetni.

- Milyen védekezés típussal lehet megfogni az ellenfele? Egyáltalán, ők hogyan oldják meg ezt a feladatot?
- A Slagelse hatosfalat védekezik, mi is ezzel fogunk kezdeni, de száz százalék, hogy a 3+2+1-es, jól begyakorolt és bevált formációnkat is kipróbáljuk. A nagy melegben biztosan nem lesz könnyű játszani, bár az elmúlt napokhoz képest sokat javult a helyzet, hiszen több ablakot is befedtek a jégcsarnokon.

- Kis teremből egy nagy csarnokba került a csapat, s azt mondják a hozzáértők, a tér nagysága lehet, zavarólag hat majd a játékosokra...
- Erre én is tudnék régi példákat említeni, nem véletlen, hogy erőltettem, a régi pályán játsszunk. Ám a vezetés úgy vélte, ezzel két-háromezer embert megfosztanánk attól, hogy élőben nézhesse a finálét. Két hete már az új környezetben gyakorlunk, remélem, sikerült átállni.

A játékosok közül számszerű eredményre senki sem mert vállalkozni, bár Nagy Ivett megjegyezte, ha három góllal nyerne a Dunaferr, akkor már boldog lenne. "Ez a csapat nagyon jó, de úgy vélem, mindenkit a saját fegyverével lehet a legkönnyebben legyőzni. Ez pedig jelen esetben a gyors, lerohanásos játék" - mondta Ferling Bernadett.

Borók Rita éveket töltött Dániában, a Viborg együttesében, az ellenfél játékosai közül többen is üdvözölték, s Anja, valamint Camilla Andersen is csak jókat mondott az átlövőről. "A Slagelse sokat változott, amióta utoljára láttam, a keret névsorát böngészve azonban egyértelmű, klasszis ellenfél" - mondta Borók, akiért információink szerint az idegenbeli mérkőzésre külön viborgi drukkerhad indul el Farumba.

Mint ahogy a Dunaferrért szorítva az ország több pontjáról érkeznek nézők. A találkozó szombaton 16.15-kor kezdődik (tv: m2), a két játékvezető az ukrán Sal, Konopljasztij kettős lesz.

Pincési László