Vágólapra másolva!
Elutazott a Dunaferr nőikézilabda-csapata Koppenhágába, hogy onnan átbuszozva Holte városába már a szombati EHF-kupa döntő visszavágójára készüljön. A magyar bajnok ötgólos előnnyel várja a találkozót, azt viszont egyelőre csak találgatni lehet, mire lesz ez elég.

Két turnusban indultak el a dunaújvárosiak Dániába, a nőikézilabda EHF-kupa döntőjének visszavágójára. A csapat és a vezetőség a repülős túrát választotta, de a klub tizenötezer forintért buszos utat is szervezett, amely pénteki indulással és vasárnapi hazaérkezéssel gyakorlatilag csak a mérkőzés idejére hagyja majd abba a zötykölődést, amúgy a közel 3500 km-es utat egyhuzamban teszi meg a Dunaújváros-Farum-Dunaújváros útvonalon.

A tervek szerint a csapat a koppenhágai landolást követően a fővárostól 26 km-re északra fekvő, Virum melletti Holte városába buszozik, ahol a 61 szobás Hotel Comwellben kapott igazán elegáns elszállásolást. Megkerülve a Fureso tavat a szállodától mintegy 11 km-re található Farum városa, benne az a csarnok, ahol a magyar nőikézilabda-válogatott a decemberi Európa-bajnokságon három mérkőzést is vívott, s nem lehetnek túl jó emlékei.

Akkor a németek elleni győzelem mellett Oroszországtól 39-29-es vereséget szenvedett, Norvégiától pedig úgy kapott ki 24-23-ra, hogy a mérkőzés legjobbja, Pálinger Katalin időntúli szabaddobásból, félpályáról kapott gólt. A sok negatívum szerencsére nem halmozódhat, hiszen az akkori bírók, az ukrán Sal, Konoplasztij kettősön már túljutott a magyar együttes, még a dunaújvárosi mérkőzésen. A találkozót a német Reiner Methe, Bernd Methe ikerpár vezeti, remélhetőleg európai (és nem észak-európai) mérce szerint.

A Dunaferr a keddi, népligeti vereség és az elmaradt éremosztás után egész héten a szombati összecsapásra készült: a fő hangsúly természetesen a védekezés és a támadások gyakorlásán volt. "Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy idegenben, egy nagyon erős csapat ellen lépünk pályára, akik várhatóan minden eszközt bevetnek majd a győzelem érdekében. A saját játékunkat kell játszanunk, s akkor meglehet a siker" - nyilatkozta Kiss Szilárd a Dunaújváros Online-nak.

Ami a Slagelsét illeti: a dán bajnokság alapszakaszának tizenegy hazai mérkőzése közül csupán kétszer nem nyert öt gólnál többel: december 21-én, meglepetésre, 34-30-ra kikapott az Ikasttól, míg március 2-án "csupán" öttel verte a Viborgot. Az akkori 36-31-es sikerrel most a Dunaferr is kiegyezne, hiszen ez az idegenben lőtt több gól miatt kupagyőzelmet eredményezne. Figyelmeztető lehet viszont, hogy a harmadik "legszorosabb" eredménnyel záruló meccs a Horsens elleni 35-26-os győzelem volt. Az elődöntőben és a fináléban azonban a Viborgot, illetve az Ikastot is csupán eggyel múlta felül (26-25, 30-29).

A dán sajtó egyelőre nagyon csendes, csakúgy, mint az extravagáns edző, Anja Andersen, aki kitombolta magát Dunaújvárosban, s kissé visszahúzódva készül a nagy visszavágásra. Reméljük, szombat este ismét neki lesz oka a dühöngésre.