Vágólapra másolva!
Nemcsak a belföldi, de a külföldi játékospiac is mozgásba lendült a kézilabda-bajnokságok befejeztével. A női mezőny nagycsapatai közül a Győri ETO és a Cornexi-Alcoa is szeretne légióst szerződtetni, a dolog érdekessége, hogy mindkét együttes ugyanazt a román játékost kiszemelte ki.

A nőikézilabda-bajnokság befejeztével a magyar élcsapatok vezetői is megkezdték a "felkészülést" a következő idényre, s próbálják kialakítani az új keretet. A Ferencváros és a Dunaferr csapatánál egyelőre nagy csend honol, nem úgy, mint Győrött és Székesfehérvárott, ahol információink szerint komoly változások várhatóak.

A bajnokság bronzérmese belföldről is csábít játékosokat (sőt, az esztergomi beállós Borbás Rita már el is kötelezte magát a győriekhez), ám az igazi nagy fogás külföldről érkezhet. Romániai (pontosabban szilágysági) információnk szerint a Graboplast ETO egyik kiszemeltje a válogatott Aurica Valeria Motogna, akit nagyon jól ismerhetnek a győriek. A Silcotub Zalau játékosa ugyanis majdnem kiejtette az ETO együttesét a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében: az idegenbeli 24-22-es vereség után ugyanis a Győr a visszavágón 29-26-ra nyert, de ha az utolsó másodpercben Sirina nem tolja a kapufára Motogna lövését, akkor a Győr már a legjobb nyolc között búcsúzott volna a kupasorozattól.

Érdekesség, hogy Motogna a Cornexi kívánságlistáján is szerepel: Németh Helga távozásával ugyanis a csapat a hiányzó űrt légióssal szeretné betölteni, s a keleti kiszemeltek egyike a zilahi ász. Fehérvárott egyelőre azonban még nem az új játékosok miatt főhet a klub feje, hanem az edzői poszt miatt. Pánczél Barabás utódát ugyanis még mindig nem jelölték ki, a hírek szerint a francia és szerb jelöltek mellett komoly eséllyel pályázhat a kispadra az egykori győri mester, Vura József, és a Délmagyarország információi szerint Farkas József, a Liss-Hódmezővásárhelyi NKC trénere is.