Vágólapra másolva!
A Herz-FTC nyerte meg a nőikézilabda Magyar Kupát, miután a döntőben kiváló játékkal legyőzte a címvédő Dunaferrt.

Már az első félidőben komoly előnyt harcolt ki magának a bajnokságban ezüstérmes helyen végző Herz-FTC nőikézilabda-csapata, amely Farkas Ágnes és Siti Eszter vezérletével már az első tíz percben 6-8 gólos előnyt harcolt ki a fővárosiaknak. A Dunaferr mestere, Kiss Szilárd hiába kért időt, s próbált kemény szavakkal rendet tenni a fejekben, ha Pálinger nem véd olyan szenzációsan, akkor nem csupán 18-12-es előnnyel zárja a Fradi az első harminc percet.

A második játékrészben feltámadt a Dunaferr, fáradni látszott a Ferencváros, ám ekkor a szlovák Miklosova és a jobbszélső Mravikova brillírozott. A mérkőzést végül 31-25-re a Herz-FTC nyerte, ám mivel már korábban eldőlt, hogy mindkét együttes részt vesz a Bajnokok Ligája következő idényében, a KEK-indulásról a 3. helyért lejátszott váci összecsapás döntött.

Ezen a Váci NK 17-13-as félidőt követően 29-22-re verte a Kőbánya-Spartacust, s a klub 75 éves történetében először részt vehet a nemzetközi sorozatban. Az EHF Kupában a Cornexi és a Győr indulhat, az Esztergom pedig az EHF vagy a Challenge-kupában szeretne részt venni. Éber István, az esztergomi csapatot működtető kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, az európai szövetség azon gondolkodik, hogy Magyarországnak nem két, hanem három EHF-kupa helyet biztosít, mert az előző kiírásban a Dunaferr és a Cornexi-Alcoa is elődöntős volt. Ha ez a lehetőség mégsem válna valóra, akkor talán a magyarok számára eddig "érintetlen" Challenge-kupa jöhetne szóba.