Vágólapra másolva!
Magabiztosan készül a macedón férfikézilabda-válogatott a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A gárda egy héttel korábban, Bitolában kétgólos, 33-31-es győzelmet aratott, így előnnyel várhatja a pénteki, veszprémi visszavágót. Az előny ráadásul hatalmas magabiztossággal is párosul, a macedón lapok szerint a nagyképű magyarok ellen akár idegenben is győzelmi esélyekkel léphetnek pályára Lazarovék.

Nem változtat taktikát az együttes, legalábbis ezt hangoztatja Ljubomir Szavevszki szövetségi kapitány, aki a Dnevnik című napilapnak elárulta, ugyanolyan felfogásban lép pályára csapat, mint tette azt napokkal korábban hazai környezetben. "A motiváció lehet a legnagyobb fegyverünk, nagyon bízom abban, hogy kétgólos előnyünk elegendő lehet, s kijutunk az Európa-bajnokságra. Sokan tanácsolták azt, hogy a siker érdekében hosszabban kellene támadnunk. Ám úgy vélem, ez veszedelmes fegyver és nagy hiba lenne, hiszen jóval nagyobb koncentrációt igényel, míg kivárjuk a magyarok hibáit. Nem beszélve a passzív játék csapdájáról" - nyilatkozta a kapitány, aki egyetlen helyen változtatott keretén.

A csapat tizenöt kézilabdázóval érkezik hazánkba, s ezúttal tagja a keretnek a Metalurg beállósa, Goran Gorgonovszkia, ki hatalmas termete miatt méltó "párja" lehet Rosta Miklósnak és Mezei Richárdnak. "Hiszek a válogatottamban, ezért nincs is okom arra, hogy cserélgessem a játékosokat. Sokat dolgoztunk, meg kell lennie a sikernek. Azt várjuk, hogy az első mérkőzés tapasztalatai után Lazarovot megpróbálják teljesen semlegesíteni, leradírozni a pályáról, így a többiek nagyobb szerephez juthatnak. Miután ellenfelünk erőssége a gyors támadás, ezt kellene megakadályoznunk. Ha hátul foggal-körömmel védekezünk, s elöl keveset hibázunk, akár idegenben is nyerhetünk" - vélte a kapitány. A macedón csapat számára az otthoni szövetség 30 ezer eurós prémiumot ígért, amennyiben kivívja az Eb-szereplés jogát.

Ami a magyarokat illeti: Skaliczki László együttese Alsóörsön edzőtáborozott, s készült a nagy csatára. A sok sebből vérző együttesben nem léphet pályára a műtéten átesett nagy László, Lendvay Péter és Buday Dániel sem, s a hiányzók miatt a kapitány reaktiválta a korábban már visszavonult Fotex-védőt, Csoknyai Istvánt. A nagy kérdés, ki irányít, hiszen Lendvay és Buday sérült: a megoldást minden bizonnyal az ismét egészséges Díaz Ivo jelentheti.

A mérkőzést pénteken, 18 órai kezdettel Veszprémben rendezik, a találkozót a francia Bord, Buy kettős vezeti.