Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség 28 millió forinttal támogatja a férfi és női junior, illetve ifjúsági válogatottat, amelyek egyformán világversenyeken képviselik a magyar színeket a nyár folyamán.

A junior lányok Macedóniában lépnek pályára, az augusztus 4-17-e között rendezendő világbajnokságon a csoportellenfél Lengyelország (augusztus 5.), Németország (augusztus 6.), Románia (augusztus 8.) és Angola (augusztus 8.) lesz.

A junior fiúk Brazíliában szerepelnek augusztus 24-e és szeptember 6-a között, a csoportellenfél Argentína (augusztus 24.), Lengyelország (augusztus 26.), Dánia (augusztus 27.) és Svédország (augusztus 29.) lesz. Az eseményen a Herczeg Péter, Südi Péter kettős személyében magyar játékvezetők is dolgoznak.

Az ifjúsági fiúk augusztus 8-17-e között Szlovákiában próbálnak szerencsét Izland (augusztus 8.), Németország (augusztus 9.), Oroszország (augusztus 11.), Szlovénia (augusztus 12.), illetve a házigazda szlovákok ellen (augusztus 14.), itt a Dobrovits-Tájok kettős képviseli a magyar játékvezetőket.

A lányok ugyanezen korcsoportja augusztus 22-31-e között Oroszországban játszik, az ellenfél Spanyolország (augusztus 22.), Jugoszlávia (augusztus 23.), Dánia (augusztus 24.), Németország (augusztus 26.) és Hollandia (augusztus 27.) nemzeti csapata lesz.

Az egy hónapos edzőtáborral készülő négy együttes számára az utazási, versenyeztetési és szállásköltséget is biztosítja a szövetség.