Vágólapra másolva!
Immáron távozó válogatott kulcsemberei nélkül, fiatal játékos- kerettel kezdte meg a felkészülést a Ferencváros nőikézilabda-csapata. Németh András tanítványai az első felkészülési mérkőzésen a Magyarországon edzőtáborozó koreai válogatott ellen lépett pályára, s gólokban gazdag mérkőzésen 38-37-es vereséget szenvedett.

Felkészülési mérkőzés:
FTC - Koreai Köztársaság 37-38 (19-21)
Kőbányai út, 300 néző
vezette: Bonifert, Serfőző
a hazai gólszerzők: Tóth T. 13/3, Rábai 5, Barna 5, Kamper O. 3/2, Mravikova 2, Uhrakova 2, Pádár M. 2, Kirsner 2, Kocsik 1, Baross 1, Kovács V. 1
hetes: 6/5, illetve 3/1
kiállítás: 6, illetve 10 perc

Még a ferencvárosi szurkolók némelyike is csodálkozva bámulta a ferencvárosi kézilabdacsapat bemelegítését. Nem, nem a látvány volt szokatlan, inkább az hatott furcsának, hogy a megszokott arcok helyett csupa "ismeretlen" játékos feszített az új, immáron az egykori névszponzor Herz nevét nélkülöző mezben.

A nyári nagy vándorlás miatt már nem volt a csapatban Farkas Ágnes, Siti Eszter, Benyáts Beatrix, valamint Lőwy Dóra, de furcsa volt látni a kispadon melegítőben ücsörgő klasszist, Pádár Ildikót is, aki immáron Németh András segítőjeként, edzőként dolgozik a népligeti csapatban.

A mérkőzést remekül kezdte a Fradi, főleg a Farkas hiányában elsőszámú átlövővé előlépett Tóth Tímea volt elemében, ez gólokban, s számtalan gólpasszban is megmutatkozott. Az új szerzemények közül a legnagyobb várakozás Kocsik Viktória debütálását előzte meg, a Hódmezővásárhelyről érkezett irányító azonban sok hibával, nagyon idegesen játszott. A majdnem egy órás gimnasztikával melegítő koreaiak is tompán játszottak, így 25 percen keresztül nem is volt semmi probléma. Akkor viszont Kim Csa Jun vezetésével megszerezte a vezetést a távol-keleti gárda, s nem is adta vissza többet a kezdeményezés jogát.

A második félidőben ugyan Tóth továbbra is remekelt, összességében 13 gólig jutott, s irányító poszton az Esztergomtól szerződtetett Rábai Edina is villogott, összességében a Fradi (frappáns újságírói közhellyel élve) túlontúl is idény eleji formában játszott. 27-30-ról ugyan még sikerült egyenlíteni, ám a hajrá tízpercében még az sem segített, hogy a koreai kapus is szerzett egy nagyon furcsa öngólt.

Az utolsó percre kettős emberhátrányba került a koreai csapat, Barna, majd Rábai szépített is, ám az utolsó támadás során Kirsner labdáját Forgács ziccerben elejtette, így a találkozót 38-37-re Korea nyerte. Az ázsiai együttes legközelebb szombaton, Dunaújvárosban a bajnok Dunaferr ellen lép pályára.