Vágólapra másolva!
A dán sajtóban nap mint nap megjelenő cikkek már a Magyar Kézilabda Szövetség számára is komoly fejtörést okoznak. Siti Eszter és Németh Helga átigazolási ügye ugyanis egyelőre függőben van, azaz a Ferencváros és a Cornexi válogatott klasszisa hiába tartózkodik Dániában, játékengedély híján nem léphetnek pályára tétmérkőzésen.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára joggal dühös az eset kapcsán. "A nemzetközi átigazolási szabályzat világosan kimondja, amíg a két érdekelt klub meg nem egyezik, addig a játékengedély nem adható ki. Érdekes, hogy a dánok mindent a saját szájuk íze szerint értelmeznek. Amikor Siti Bea és Borók Rita hazatért Dániából, akkor a Cornexinek és a Dunaferrnek kellett fizetni értük. Azóta nem változott semmi, nem változott a szabály, egyszerűen csak hülyének néznek bennünket" - nyilatkozta a főtitkár. Sinka hozzátette, a dánok folyamatosan a magyar sporttörvényre hivatkoznak, pedig tudniuk kell, ebben az esetben ennek semmi köze az átigazoláshoz.

A Magyar Kézilabda Szövetség kedden küldte el a négy érdekelt csapatnak a faxokat, miszerint szíveskedjenek megegyezni, mert a hercehurca méltatlan a sportághoz, a klubokhoz és a játékosokhoz egyaránt.

Szrnka a Frankfurté

A Märkische Oderzeitung információi alapján a német Frankfurter HC nőikézilabda-csapata kifizette Szrnka Hortenziáért a 35 ezer eurós vételárat, így a Dunaferr válogatott átlövője pályára léphet új csapata színeiben. Szrnkát trénere, Dietmar Rösicke hatalmas tehetségként jellemezte.

Ferencváros

Információink szerint a másik klub, a Viborg is jelentkezett a Cornexinél, s 15 ezer eurós ajánlatot tett Németh Helgáért, ám a fehérvári vezetők ezt minden bizonnyal kevesellni fogják.

Pincési László