Vágólapra másolva!
Két mérkőzéssel kezdetét vette a dán nőikézilabda-bajnokság. Az Aalborg együttese, a hatgólos Farkas Ágnes vezetésével 25-25-ös döntetlent ért el Ikastban, míg a Viborg úgy verte 23-16-ra az Aarhust, hogy az utolsó pillanatban játékengedélyhez jutó Németh Helga is pályára léphetett.

Felemásan mutatkozott be az Aalborg nőikézilabda-csapata a dán bajnokság nyitányán. A Farkas Ágnes vezette sztáregyüttes ugyan végig vezetett a mérkőzésen, a hajrában mégis négygólos előnyt elpazarolva csupán 25-25-ös döntetlent ért el az Ikast otthonában. A találkozó utolsó találatát Paunica (Ikast) az utolsó másodpercekben szerezte. A pályára lépő magyarok közül Farkas hat, Benyáts Beatrix pedig négy gólt dobott.

A nap másik mérkőzésén is akadt magyar érdekeltség, noha szerda délután még úgy nézett ki, a Viborg új szerzeménye, Németh Helga papírok hiányában nem léphet pályára. Aztán késő délutánra megszületett a megállapodás - dániai információink szerint 20 ezer eurót fizettek a dánok a Cornexinek - így nem volt akadálya a jobbátlövő szerepeltetésének. Az Aarhus elleni meccset végül a Viborg 23-16-ra megnyerte, a mérkőzés hőse két francia légiós volt: Valerie Nicolas remekül védett, míg Leila Lejeune hátszer is bevette a vendégek kapuját. Németh Helga egy gólt szerzett.

Eredmények, 1. forduló
Viborg - SK Aarhus 23-16 (11-8)
gól:
Lejeune 7, Mikkelsen 5, Assink 4, Kiaerskou 3, Skov 1, Brödsgaard 1, Mulder 1, Németh 1, illetve Grönbek 9, Rokne 3, Björn 2, Lejsgaard 1, Transel 1

Ikast/Bording - Aalborg DH 25-25 (12-13)
gól:
K. Andersen 7, Paunica 6, Kjaergaard 4, Jovovic 4, S. Hansen 2, Knudsen 1, Touray 1, illetve Farkas 6, Gyerjugina 5, Benyáts 4, Nielsen 4, Mortensen 2, Hundvin 2, Astrup 2.