Vágólapra másolva!
Magabiztos, kilencgólos győzelmet aratott a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapata a bajnokság 3. fordulójában a Dunaújváros vendégeként. Az idény első komoly rangadóján a hazai gárda csupán félideig tudta tartani a bajnokcsapatot, hiszen a negyedik percben súlyos sérülést szenvedő Krivokapic hiányát nem tudta ellensúlyozni. Ennek megfelelően a Fotex megérdemelten nyert 35-26-ra.

Férfikézilabda-bajnokság, 3. forduló:
Dunaferr SE - Fotex-Veszprém 26-35 (15-17)
Dunaújváros, 1200 néző
vezette: Herczeg, Südi
gól: Császár 10/6, Grebenár 5, Katzirz 4, Kertész 3, Rosta M. 3, Kuzmicsov 1, illetve Perez 6, Lazarov 6, Pásztor 6, Buday 5, Dzomba 5/2, Nikolic 4, Iváncsik G. 2/1, Zsigmond 1
hetes: 7/5, illetve 3/3
kiállítás: 8, illetve 6 perc

A 2003-2004-es férfikézilabda-bajnokág rangadóinak sorát a harmadik fordulóban a Dunaferr-Fotex összecsapás nyitotta. Mindkét gárda százszázalékosan várta a mérkőzést, igaz, a vendégek a BL-sorozatra gondolva már két meccset is előrehoztak, így négy győzelemmel álltak, szemben a hazaiak két sikerével.

Hiányzók tekintetében a vendégek álltak rosszabbul: Gálra sérülése miatt nem számíthatott Zdravko Zovko, így gyakorlatilag el is dőlt, melyik légiós nem kerül a csapatba, hiszen Zsigmond mellett szükség volt a másik beállós. Nikolic játékára is. Ezúttal a horvát Goluza nem kapott bizalmat. A két csapat 1981 óta 40 bajnoki mérkőzésen találkozott, ebből 32-szer veszprémi, hatszor dunaújvárosi siker született, kétszer pedig döntetlen lett a végeredmény.

A találkozó aztán - talán nem túlzás ezt állítani - már a negyedik percben eldőlt. Ekkor a Dunaferr jobbátlövője, Milorad Krivokapic átlövés közben hatalmasat kapott a vele szemben védekező Buday, Perez duótól, s olyan szerencsétlenül ért földet, hogy a jobb térdét azonnal ápolni kellett. A szerb játékos nem is tudott visszatérni a pályára, első hírek szerint porcsérülést szenvedett, így a támadásban kulcsjátékosát veszítette el a hazai gárda.

Ennek ellenére az első 30 perc változatos játékot hozott, ugyan az 5. percben 3-2-re még a vendégek vezettek, a Dunaferr a nyolcadik és a kilencedik perc között zsinórban három találatot elérve megfordította a meccs állását (5-4). Ekkor Kertész és Rosta Miklós is remekelt, Császár pedig hihetetlen magabiztossággal lőtte a heteseket. A 19 éves kézilabdázó az első félidőben abszolút vezéregyéniség volt, hét gólt szerzett, s csak neki köszönhette a Dunaferr, hogy a szünetre csak kétgólos hátránnyal ment pihenőre (15-17).

A második játékrészt gólszegénységben kezdték Katzirzék, a 24. percre 20-16-ra, a 45. percre már 27-20-ra vezettek Perezék. A fiatal hazai gárda nem tudott újítani, így a hajrában továbbnőtt a veszprémi előny. A Fotex végül magabiztosan, 35-26-ra győzött, s nyerte meg ötödik bajnokiját.

Zdravko Zovko, a Fotex vezetőedzője: "A Dunaferr nagyon jól játszott az első félidőben, végül az döntött, hogy mi több jó játékossal rendelkezünk. A félidőben azt kértem a fiúktól, jobban koncentráljanak, s megfelelő védelem mellett gyors indításokkal zavarjuk meg a hazaiakat. Ehhez hozzájárult Fazekas is, aki az utolsó 15 percben kiválóan védett."

Kolics János, a Dunaferr mestere: "A végeredmény nem tükrözi hűen a játék képét, a Fotex 4-5 góllal volt csak jobb. Krivokapic kiválásával a támadójátékunk megbomlott, ráadásul három játékosunk, Stochl kapus, Rosta és Bene sem hozta magát."

További eredmények:
Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév - Tatabánya Carbonex KC 28-28 (17-10)
Pick Szeged - Diacell Pécsi KK 40-21 (23-12)
Nyíregyháza AB-VILL KC - Szigetvári TKSE 33-29 (17-14)
Százhalombatta - Győri Tento ETO KC 25-13 (12-6)

Vasárnapi eredmény:
Csömör KSK - Békési FKC 30-30 (15-14)

Nők:
DVSC-Valdor - Vasas SC 25-22 (14-9)
Győri Graboplast ETO KC - Hódmezővásárhelyi NKC 32-24 (13-12)