Vágólapra másolva!
Hárommérkőzéses ultimátumának harmadát már elvesztegette a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata, amely a Ferencváros vendégeként 34-28-as vereséget szenvedett a bajnokság 5. fordulójában. Ami a fehérváriaknak biztató lehet, az a javuló játék - de ez a Népligetben egyelőre nem volt elegendő.

nőikézilabda-bajnokság, 5. forduló
Ferencváros - Cornexi-Alcoa 34-28 (17-13)
Kőbányai út, 600 néző
vezette: Herczeg, Südi
gól: Mravikova 7, Kocsik 7/4, Tóth T. 6, Uhrakova 6/1, Pádár M. 4, Kirsner 2, Rábai 2, illetve Siti B. 7, Deli 6, Gisca 5, Kenyeres 4, Nanita 2, Lőw 2, Kulcsár A 2/1
hetes: 8/3, illetve 2/1
kiállítás: 4, illetve 12 perc

Ultimátummal a nyakán érkezett a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata a Népligetbe, ahol az ötödik fordulóban a Ferencváros vendégeként lépett pályára. Az addigi három vereségből, egy győzelemből álló mérleg miatt alig egy héttel korábban már összeült a vésztörvényszék Fehérvárott, s a klub-, valamint a szakvezetés egy hárommérkőzéses megállapodást kötött. Ennek lényege: minél több (egyes hírek szerint minimum négy) pontot illene szerezni, hogy a vezetőedzői poszton elkerüljék a váltást.

Nem volt könnyű helyzetben tehát a Farkas József, Szabó Edina edzőpáros, amely a Fradi-meccs után még a Debrecen és a Győr elleni derbin is Damoklesz kardjával a feje fölött kell, hogy dolgozzon. Igaz, a népligeti meccs után legalább szégyenkeznivalójuk nem akadt.

Tóth Tímea góljával gyorsan megszerezte a vezetést a hazai együttes, ám ezt követően 5-4-ig a Cornexi szerezte meg a vezetést mindig, a Fradi csak futott az eredmény után. A kocka a 11. percben fordult: a Lőw kiállítása miatt emberhátrányba kerülő vendég együttes megtorpant, a Fradi átvette a vezetést, majd Mravikova és Uhrakova is betalált fél perc alatt. Farkas mester 8-5-nél kénytelen volt időt kérni, s rendet tenni a fejekben.

Érdekes volt látni, hogy a fehérvári kispadon mindkét edző "meccselt", Farkas visszafogottabban, Szabó kicsit erélyesebben, aminek végül egy sárga lap lett az eredménye.

A félidő közepétől deli és Siti Beáta tartotta a lelket a Cornexiben, a kapuban az egykori ferencvárosi Bartek villogott, kiszorítva román válogatott kolléganőjét, Kerekest. Érdekes volt látni a két beállós közötti különbséget is. Amíg Uhrakovát sorra megtalálták labdával a társak, addig védekezésben a szlovák légiós Tóthtal egyetemben "levette" a pályáról Kulcsárt, aki - írdd és mondd - egyetlen akciógólt sem szerzett. (Két találata közül egyiket büntetőből, a másikat pedig egy kapufára lőtt hetes visszapattanójából helyezte el Sugár kapujába.)

A félidei 17-13-as hazai vezetés után a második félidőt is rosszul kezdték Deliék, az átlövő csúnyán elpasszolt labdájával Mravikova száguldott végig a pályán, s növelte ötre az előnyt. A 40. percig nem is volt gondja a Fradinak, ám 21-17-es vezetésnél a zöld-fehéreket zavarta meg Kulcsár kiállítása. A Cornexi védekezése összeállt, Tóthék ügyetlenkedtek támadásaikban, így Siti, kenyeres és Lőw találataival 21-20-ra felzárkózott a vendégcsapat.

Sőt, Kenyeres harmadik találatával 23-23-nál egál lett a meccs, s ha Mravikova nem vág be hirtelen három gólt, akár meglepetés is születhetett volna. De nem történt, a jobbszélső becenevéhez méltóan hangyaszorgalommal szedte össze a labdákat, s értékesítette helyzeteit. Pár perc alatt 6-1-es szériát produkált a Fradi, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést.

A találkozót 34-28-ra a Ferencváros nyerte, a Cornexi pedig reménykedhet abban, hogy a javuló játék elég lesz a kitűzött terv teljesítéséhez. Ehhez persze még a Debrecennek és a Győrnek is lesz egy-két szava.

további eredmények
férfiak:
Szigetvári TKSE - Csömör KSK 19-25 (6-11)
Békési FKC - Győri Tento ETO KC 22-22 (12-8)

nők
Hódmezővásárhelyi NKC - Békéscsabai ENK 23-23 (9-12)
vasárnapi mérkőzés:
Esztergomi KSE - Hypo Niederösterreich (osztrák) 34-29 (19-12)

A Debreceni VSC váci vendégjátékára nem került sor, miután a mérkőzésre kijelölt osztrák bírók nem érkeztek meg a helyszínére, ezért a meccset elhalasztották. A Váci NK-hoz kapcsolódó hír, hogy a csapat a női KEK-ben mindkét mérkőzését hazai pályán játszhatja, ugyanis ellenfele, az Ormi Patrasz lemondott pályaválasztói jogáról. A 16 közé jutásért vívandó mérkőzésekre október 12-én 15 órakor és 14-én 18 órakor kerül sor.

Pincési László