Vágólapra másolva!
Az első mérkőzésen aratott 38-27-es diadal után a szintén Magyarországon rendezett visszavágót is megnyerte a Vác nőikézilabda-csapata. Vura József tanítványai a KEK-találkozón 33-21-re győztek a görög Triamvosz Ormi Patrasz ellen, s kettős győzelemmel jutottak a legjobb 16 közé. A magyar bajnokság egyetlen keddi összecsapásán a Hypo csupán egy góllal verte a Vasast.

KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Triamvosz Ormi Patrasz (görög) - Váci NK 21-33 (10-17)
Vác, 600 néző
vezette: Sokol, Posavec (horvátok)
gól: Pimenidou 5, Bejenarov 5, Penev 5/4, Potari 3, Drorskaia 1, Stankovic 1, Stratou 1, illetve Berta 8, Mitrovic 8/2, Ilyés 5, Mátyás 4/3, Moszkovaja 4, Hornyák 2, Farkas V. 1, Mayer 1
hetes: 6/4, illetve 5/5
kiállítás: 8, illetve 6 perc

Vácott harminchárom alkalommal hangzott fel a "nagyon jó" jelző a nőikézilabda-csapat keddi KEK-összecsapásán, ennyi találatot szerzett ugyanis a magyar gárda a görög Triamvosz Ormi Patrasz ellen. A helyi szpíker minden egyes találatot a fenti jelzős szerkezettel illetett, nem volt nehéz számon tartania tehát annak sem az eredményt (legalábbis a hazai találatok számát), aki esetenként kilátogtott a büfébe egy-egy pohár sörért.

Igaz, izgalomra ezúttal sem volt oka a hazai publikumnak, amely a vasárnapi fölényes siker után a visszavágón is megtöltötte a sportcsarnokot, s remek hangulatot varázsolt a KEK-mérkőzésre. Az összecsapás úgy kezdődött, hogy eleinte a szemlélődő szurkoló azt hihette, a görögök kapura sem akarnak dobni: az első hat percben mindössze két tétova kísérlet akadt, az első Gridnyeva fogta, a másikat a mezőny legmagasabbja, Bejenarov bombázta a kapuba.

A félidő közepén Penev két büntetőjével ugyan még feljött a Patrasz 10-8-ra, ám Mitrovic, valamint Berta remeklésének köszönhetően a hajrát a Vác bírta jobban, s mehetett 17-10-es előnnyel pihenőre.

A második félidőben sem változott gyökeresen a játék képe, Vura József mindenkinek lehetőséget adott, a helyi műsorközlő egy 28-19-es állásnál bekapott gól után is vigasztalt ("Nem gond, nincs baj!"), a Vác pedig tetszés szerint érte el góljait. Az ellenfél amatőr mivoltára jellemző, hogy akadt olyan támadás, amelynek során az átlövő saját beállósát bombázta telibe, időkérésnél a csapat kispadon ücsörgéssel múlatta a pihenésre tökéletesen megfelelő egy percet, Penev sérülésekor pedig - görög orvos hiányában - a váci gyúrónak kellett az apró karmester segítségére sietni.

A végeredmény 33-21 lett, a Vác kettős győzelemmel lépett a legjobb 16 közé.