Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott fordulatos mérkőzésen, nagy csatában értékes döntetlent játszott a házigazda norvégokkal a Möbelringen-kupa első fordulójában.

1. forduló:
Norvégia - Magyarország 26-26 (12-11)
a magyar góldobók: Radulovics 13/6, Siti E. 5, Lovász 4, Kirsner 3, Bohus 1

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes norvégok remekül kezdték a mérkőzést a 3600 fanatikus néző legnagyobb örömére, és a 10. percben már 5-1-re vezettek. Később megnyugodtak a magyarok - főleg a kapuban Sirina -, és fokozatosan dolgozták le hátrányukat. A 20. percben így csak 9-8-ra vezetett a hazai együttes. A minimális különbség egészen a szünetig megmaradt.

A térfélcsere a magyarok számára kedvező fordulatot is hozott: átvették a vezetést. A norvégok eleinte hiába próbálkoztak, a lelkes vendégek jól tartották magukat (47. perc: 20-22). Aztán Görbicz kiállítása alatt megint egyenlő lett az állás. A hátralévő rövid időben mindkét gárda megszerezhette volna a győzelmet. Az utolsó percben előbb a magyarok rontottak ziccerben, majd a lefújás pillanatában leadott norvég lövés ment mellé.

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Jó propagandája volt a mérkőzés a sportágnak. Óriási iram, remek hangulat, fantasztikus kapusteljesítmények és látványos elemek jellemezték a csatát. Mi közelebb álltunk a győzelemhez, és egy kis szerencsével nagy meglepetést okozhattunk volna."

A másik mérkőzésen:
Dánia - Oroszország 22-21

Az állás:
1. Dánia 2 pont
2. Magyarország és Norvégia 1-1 (26-26)
4. Oroszország 0

A szombati program:
Magyarország - Dánia 14:30 ó
Norvégia - Oroszország 16:30