Vágólapra másolva!
December 27-30-a között Lipcse bombaerős nőikézilabda-tornát rendez, amelyre Európa hat neves csapata kapott meghívást. Az 57 ezer euró összdíjazású viadalon a házigazda HC Leipzig, a német Trier, a szlovén Krim Eta Kotex Ljubljana, az osztrák Hypo és a horvát Podravka Koprivnica mellett a németek által egyszerűen a jövő csapatának titulált magyar listavezető Győri Graboplast ETO vesz részt.

Európa elitmezőnyének hat klubcsapata vesz részt a december 27-30-a között megrendezésre kerülő lipcsei Handball Masters elnevezésű kupán. A nagyszabású viadal összköltségvetése 300 ezer euróra rúg, a szervezők ráadásul 57 ezret szét is osztanak a díjazottak között. A mezőny bombaerős, a házigazda HC Leipzig mellett indul a német bajnok DJK/MJC Trier, a Bajnokok Ligája-címvédő szlovén Krim Eta Kotex Ljubljana, az osztrák Hypo Niederösterreich, a horvát Podravka Koprivnica, valamint a magyar színeket képviselve a Győri Graboplast ETO.

A magyar bajnokság listavezetőjét nagyra értékelik Németországban, a viadal hivatalos honlapja egyszerűen csak a "jövő csapata" jelzős szerkezetet emlegetik a Győrrel kapcsolatban. Mocsai Lajos szövetségi kapitány (akinek szavai a Lemgónál és a Nettelstedtnél elért sikerei miatt fontos jelentőséggel bírnak a németeknél) is csak felsőfokon beszélt az együttesről. "Hihetetlen tartalékokkal rendelkező fiatal együttes, amelynek nemcsak a magyar bajnokságban, de az európai porondon is komoly jövője van" - jellemezte az ETO-t a magyar szakember.

57 ezer eurós pénzdíj
A szervezők összesen 57 ezer eurót osztanak szét a hat résztvevő csapat között. Csak a szereplés csapatonként 5000 eurót ér, ezen felül a győztes 12 500, a döntős 7500, a bronzérmes 4500, a negyedik helyeztt pedig 2500 euróval gazdagodik.


A viadalon 43 világbajnoki résztvevő lép majd pályára, a 12 nemzet klasszisai összesen 2062 válogatottságot számlálnak, közülük Görbicz (33 válogatottság/59 assziszt és 25 gól a vb-n), valamint a BL-győztes szlovén Tanja Oder (119 válogatottság/42 gól a vb-n) tagja volt a horvátországi esemény All-Star együttesének is.

A hat csapat két hármasba kapott besorolást, a Győr az "Olympia 2012" elnevezésű csoportban a Koprivnica és a Leipzig ellen veszi fel a küzdelmet. A csoportok első helyezettjei a döntőben, a másodikak a bronzmérkőzésen találkoznak majd.

a Handball Masters Leipzig 2003 menetrendje
december 27., szombat
15.00:
HC Leipzig - Podravka Koprivnica
17.30: Hypo Niederösterreich - DJK/MJC Trier

december 28., vasárnap
15.00:
HC Leipzig - Győri Graboplast ETO
17.30: Krim Eta Kotex Ljubljana - Hypo Niederösterreich

december 29., hétfő
15.00:
Podravka Koprivnica - Győri Graboplast ETO
17.30: DJK/MJC Trier - Krim Eta Kotex Ljubljana

december 30., hétfő
15.00:
a 3. helyért
17.30: döntő.