Társoldalunk:

Megkezdik BL-szereplésüket a kézis lányok

A Dunaferr bajnokcsapata a német bajnok Trier otthonában kezdi meg a menetelést, ám a gárdára komoly megmérettetések várnak még. A csapat kedden a Cornexi-Alcoa otthonában lépett pályára bajnokin, s nyert Pálinger Katalin nélkül 34-25-re. Szombaton, hazai pályán a Debrecen következik, s majd kedden a Trier, amely ellen nagy szükség lesz a betegeskedő világklasszis kapus szereplésére.

A Trier részt vett azon a lipcsei tornán, ahol a Győri Graboplast ETO is, a németek végül a HC Leipzig és a szlovén Krim Ljubljana mögött a harmadik helyet szerezték meg, miután 36-32-re verték a horvát bajnok Podravka Koprivnicát. A korábbi német szövetségi kapitány, Dago Leukefeld által dirigál együttes a Bundesligában nem vitézkedik, hiszen címvédő létére kilenc forduló után négy győzelemmel és öt vereséggel mindössze a nyolcadik helyen szerénykedik.

A BL-mérkőzésre kedden, 18.30-as kezdettel kerül sor, a találkozót az ukrán Sal, Konoplasztij kettős dirigálja.

A Trier kerete:
kapusok: Alexandra Gräfer, Daniela Vogt
mezőnyjátékosok: Kathrin Scholl, Sahra Tegel, Tetjana Nyikityenko (ukrán), Kerstin Reckenthäler, Isabel Henker, Anja Althaus, Szvetlana Mozgovaja (orosz), Silke Meier, Maren Baumbach, Andrea Surhold, Marielle Bohm.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK