Vágólapra másolva!
Az utolsó húsz percben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően a Ferencváros legyőzte a vendég spanyol Elda Prestigiót a nőikézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek rajtján.

Női BL, D csoport, 1. forduló:
Ferencváros - Elda Prestigio (spanyol) 30-26 (13-13)
gól: Mravikova 8, Kocsik 7/6, Kirsner 6, Uhrakova 5/2, Tóth, Pádár 2-2, illetve Box 6/2, Soit 5/4, Morales 4, Fraile 3, Turnhouth, Gisbert, Ortuno, Fernandez 2-2.

Egy-egy értékesített büntetővel indult a mérkőzés, aztán felváltva estek a gólok. Kezdetben sok volt a védekezésbeli hiba. A 8. percben a hazaiak 6-4-re vezettek, majd - részben a több elrontott támadás következményeként - sorozatban háromszor kapott gólt Sugár, és fordult a kocka. Ezt követően emberelőnybe került az FTC, de nem tudott élni a lehetőséggel (7-7).

A folytatásban a spanyol bajnok tartotta minimális előnyét, a rivális erejéből csak az egyenlítésre futotta. A két kapus egyre jobban teljesített, így apadt a kezdeti magas gólátlag. A 23. percben Sugár újabb védését követően Mravikova indult, és újból a vendéglátónál volt az előny, de elhúzni megint csak nem sikerült. A félidőt Kocsik kihagyott időntúli hétméterese zárta.

A második játékrészt nagyon rosszul kezdte az Elda Prestigio, csak négy és fél perc elteltével volt eredményes, igaz akkor emberhátrányban. Nagy volt a feszültség, a kapkodás és ezzel párhuzamosan a hibák is sokasodtak. Az FTC nem tudott meglépni, a spanyoloknak pedig arra kellett sok energiát fordítaniuk, hogy tartsák a lépést.

A 43. percben Mravikova kétszer villant, és először lett háromgólos az FTC-előny (19-16). Hullámvölgybe és létszámhátrányba kerültek a vendégek, s a fonalat elkapó népligetiek szlovák szélsője megint duplázott (21-17). Időt kért az Elda edzője, s ettől kezdve keményebben védekezett csapata. Állandósult a különbség, és ez a Fradi malmára hajtotta a vizet. A spanyolok egyre idegesebbek lettek, sorra kapták a kétperces büntetéseket, és így - noha hármas emberelőnyben is voltak - esélyük sem maradt a felzárkózásra.

A közepes színvonalú összecsapáson a hazaiak a második félidőben már sokkal szervezettebben játszottak, mint az elsőben, és megérdemelten tartották otthon a roppant fontos két pontot. A csoport másik találkozóján (vasárnap) a norvég Larvik idegenben verte 32-25-re a lengyel Lublint. A Ferencváros jövő vasárnap 16.15 órakor a skandináv együttes otthonában lép pályára. A Dunaferr csoportjában az orosz Lada Toljatti idegenben 33-24-re nyert a spanyol L'Eliana Valencia ellen.

A német MJC Trier elleni, keddi Bajnokok Ligája-találkozóra készülő Dunaferr SE 14 góllal győzött a női NB I szombati mérkőzésén. Pálinger Katalin, a dunaújvárosi együttes vb-ezüstérmes kapusa, aki hosszabb ideje betegeskedett, már edzett, de ezúttal még nem lépett pályára.

Női NB I, eredmény:
Dunaferr SE - DVSC-Valdor 39-23 (21-15)