Vágólapra másolva!
Búcsúzott a férfikézilabda Bajnokok Ligájától a Pick-Szeged, miután a negyeddöntő idegenbeli visszavágóján is kikapott Magdeburgban. A Dunaferr szintén kettős vereséggel búcsúzott a férfi EHF-kupától, a négy közé jutást az orosz Dinamo Asztrahány harcolta ki. A nők viszont remekeltek a kézikupákban: a Ferencváros 28-27-re nyert a lengyel Bystrzyca Lublin otthonában, ám az már szombaton eldőlt, hogy az előző idényben EHF-kupa-győztes dán Slagelsével találkozik a márciusi BL-negyeddöntőben. A Győr bejutott az EHF-kupa negyeddöntőjébe, miután biztosan legyőzte a vendég spanyol Itxako Estellát.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
SC Magdeburg (német) - Pick Szeged 28-24 (15-14)
továbbjutott: a Magdeburg, kettős győzelemmel, 59-54-es összesítéssel.

Elszántan kezdett a Tisza-parti mérkőzésen egygólos hátrányba került Szeged, és a nyugodt játéknak meglett az eredménye. A 18. percben nem akart hinni a szemének a német közönség: a Pick 11-9-re vezetett, és továbbjutásra állt! Ezt követően azonban némi bírói segédlettel fordított a sztárokkal teletűzdelt Magdeburg (13-12), de elhúzni nem tudott.

A folytatásban a hazaiak sokkal szervezettebben játszottak, és olyan iramot diktáltak, amit a vendégek nem tudtak felvenni. Fokozatosan nőtt a különbség, negyedórával a befejezés előtt 23-17 volt az állás. A hajrában ismét felváltva estek a találatok, miközben a hazaiak próbálták a közönséget is szórakoztatni.

A búcsúzó Szeged így is minden dicséretet megérdemel. A csoportjából továbbjutott, majd elbúcsúztatta a lényegesen esélyesebb címvédő francia Montpellier-t, végül a tavaly előtti BL- és Szuperkupa-győztes állította meg. Ezzel a magyar férfi csapatok számára befejeződött a 2003/04-es európai kupaidény.

További eredmény:
RK Zagreb (horvát) - Flensburg-Handewitt (német) 26-28 (13-12)
tj: a Flensburg-Handewitt, 58-53-mal.

Az elődöntő sorsolása kedden lesz Bécsben. A játéknapok: március 13-14. és 20-21.