Vágólapra másolva!
Az augusztus 10-ei, olimpiai elutazásig nyolc hetet készülhetnek kézilabda-válogatottjaink. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége úgy határozott, Mocsai Lajos 56, Skaliczki László 58 napot tölthet tanítványaival. A két kapitány munkáját koordinátorok segítik majd.

Koordinátorokat nevezett ki az olimpiai résztvevő női- és férfikézilabda-válogatottak mellé a magyar szövetség elnöksége. A sydneyi ötkarikás ezüstérmes és világbajnoki második nőicsapatnál Vanyus Attila, a férfi együttesnél pedig Karády Péter segíti majd Mocsai Lajos, illetve Skaliczki László szövetségi kapitány munkáját.

Mindkét együttes sok edzőtáborozáson és mérkőzésen vesz részt az athéni játékokig, ezért vált szükségessé a koordinátorok munkája. A keddi elnökségi ülésen elhangzott, hogy az augusztus 10-ei athéni elutazásig hátralévő időben a női válogatott 56, a férfi pedig 58 napot tölt együtt gyakorlással.

A női csapat először március 3-án Dániában lép fel, majd 5-én Dunaújvárosban a holland, 7-én Győrben pedig megint a dán együttessel mérkőzik.

A férfiak első nagyobb erőpróbája a március 25. és 29. közötti athéni előolimpia lesz, amelyen a Skaliczki-gárda mellett részt vesz a házigazda görög, az Afrika-bajnok egyiptomi, valamint az Európa-bajnok német válogatott. Ekkor sorsolják az olimpiai csoportbeosztásokat is.