Társoldalunk:

Tizeneggyel kapott ki Dániában a Mocsai-csapat

Az Osztrák Kézilabda Szövetség a svéd Ole Eliasen helyett a német Herbert Müllert nevezte ki a női válogatott élére. A szövetség honlapja szerint az új tréner szerződése az Eb-selejtezőig szól, hosszabbításról annak sikeres megvívása után lehet majd tárgyalni.

A svéd Ole Eliasent a német Herbert Müller követi az osztrák nőikézilabda-válogatott élén, derül ki az osztrák szövetség honlapjáról. A szakvezető megbízatása egyelőre csak a május végi, június elejei, Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőig szól, ám ahogy Martin Hausleitner, az Osztrák Kézilabda Szövetség főtitkára fogalmazott, mindkét fél "hosszabb távú kapcsolat reményében vág neki a kvalifikációnak".

A 41 éves szakember nem bontja fel szerződését a Nürnberg együttesével sem, azaz a szezon végéig kettős funkcióban dolgozik tovább. Érdekesség, hogy a német Bundesliga-csapatban akad osztrák, így Steffanie Ofenböck és Barbara Strass révén a válogatottban sem teljes ismeretlen arcok veszik őt körül.

Müller 1999 óta dolgozik Nürnbergben, amelyet a negyedosztályból vezetett az élvonalba, s az első évadot követő bronzérem után jelenleg a Frankfurt mögött a második helyen áll.

"Nincs könnyű helyzetem, hiszen új csapatot kell építenem, s bizony nagyon kevés az idő. A nagy klasszisok közül Ausra Fridrikas visszavonult a válogatottságtól, s már csupán klubkarrierjére összpontosít, Rima Sypkus és Edith Mika abbahagyta a játékot, míg Dagmar Müller gyermeket vár. Az első közös edzések március 29-e és április 4-e között lesznek, majd remélhetőleg már új csapatommal vághatok neki a hagyományos riesai tornának" - nyilatkozta a szakvezető.

A hírek szerint a sok hiányzó miatt az osztrákok ismét a honosítás módszerét veszik elő, s ha minden jól megy, akkor a Hypo légiósa, Marina Budecevic már Litvánia ellen pályára léphet a nemzeti csapatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK