Vágólapra másolva!
A Vác ellen diadalmaskodó Dunaferr után a házigazda Győri Graboplast ETO KC jutott a nőikézilabda Merkantil Magyar Kupa fináléjába, miután hétméteresekkel legyőzte a címvédő Ferencváros csapatát.

Női MK, elődöntő:
Győri Graboplast ETO KC-Ferencváros 26-26 (13-15), büntetőkkel 3-1

Remekül kezdett a Ferencváros, hat percig nem kapott gólt, miközben fél tucatot lőtt. Különösen Mravikova találata volt látványos: a szlovák szélső szinte az egész pályát átdobva járt túl a kapujából kiinduló Sirina eszén, miután honfitársa, Uhrakova triplázott. Ezután viszont rendezte sorait a házigazda, és felzárkózott 6-5-re. Közben mindkét oldalon többször is a kapufán csattant a labda.

A nagy rohanásban egy kicsit elfáradt az ETO, ezt kihasználta a rivális, s megint nőtt a különbség, már 13-8-ra is vezetett a fővárosi alakulat. Még a szünet előtt sikeres hajrát nyitott a Győr, így ismét szoros lett az állás. A folytatásban a Győr lendülete maradt meg, a hazaiak fordítottak (16-15).

Ettől kezdve fej-fej mellett - minimális hazai előnnyel - haladt a két csapat, egészen az 51. percig, ekkor ugyanis egyenlítettek a vendégek (23-23). És az izgalmaknak még nem volt vége! Mindkét együttes a maga javára fordíthatta volna a csatát, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak.Következtek a hétméteresek, ebben a Győr volt a jobb, a címvédő FTC játékosai négy kísérletből csak egyszer találtak be.

Az első elődöntőben:
Dunaferr-Vác 33-26 (18-17)

A finálé szombaton 18 órakor kezdődik.