Vágólapra másolva!
A Dunaferr nyerte a nőikézilabda Magyar Kupát, miután a szombati döntőben legyőzte a házigazda Győri Graboplast ETO KC-t.

A döntőben:
Dunaferr - Győri Graboplast ETO KC 33-27 (17-13)

Lendületesen kezdett a címvédő Ferencvárost búcsúztató Győr, de kétgólos előnye gyorsan elszállt, mivel Nagy többször is villant. Potyogtak a találatok - még emberhátrányban is -, a védelmek nem igazán remekeltek.

Később a vendégek kapusa, Pálinger - aki korábban éppen Győrben szerepelt - feljavult, és az indításokból csapata rendre betalált, így lett 11-7 az állás. A lendületbe jött Dunaferr tovább növelte a különbséget (16-11), azonban Pigniczki kiállítása alatt felzárkózott az ETO.

A második félidő elején meggyengült a Dunaferr, mivel az ex-győri Pigniczki megkapta harmadik kisbüntetését és a vele járó piros lapot. A feszültség a továbbiakban sem csillapodott, sok volt a kiállítás, így nem alakulhatott ki folyamatos játék.

A két európai kupaelődöntős csatájában a vendégek sikerrel verték vissza az ETO felzárkózási kísérleteit, ráadásul ebből a lélektani előnyből erőt merítettek, és az utolsó negyedórában szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy ők a jobbak.

A hazaiak teljesen elkedvetlenedtek, és végül azért nem szenvedtek súlyos vereséget, mert a Dunaferr a hajrában már a cserejátékosokat küldte pályára.

A Dunaújváros a bajnokságban kétszer kikapott a Győrtől, bár így is megnyerte az alapszakaszt, most pedig a rivális otthonából hozta el a Magyar Kupát.